Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ενέργειες Επιμελητηρίου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι με πρωτοβουλία της Διοικητικής του Επιτροπής και στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο Νομό Λευκάδας πραγματοποίησε τις παρακάτω συναντήσεις.

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 στα γραφεία του Επιμελητηρίου έλαβε χώρα συνάντηση με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού. Πιο συγκεκριμένα παρέστησαν εκτός από τη Διοικητική Επιτροπή o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τουρισμού του Αγίου Νικήτα, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Ελλομένου.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του Νομού και υπογραμμίστηκε ότι θεωρείται αδιανόητο να δραστηριοποιούνται παράνομα και ανεξέλεγκτα όσοι ασχολούνται με το πλανόδιο εμπόριο εις βάρος μάλιστα των καταστηματαρχών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με όλα τα νόμιμα έξοδα που απαιτούνται προκειμένου να λειτουργήσει μια επιχείρηση. Μάλιστα συμφώνησαν πως εντός της επόμενης εβδομάδας θα επαναληφθεί η συνάντηση προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Επιπρόσθετα, τη Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 έλαβε χώρα συνάντηση και πάλι στα γραφεία του φορέα και με πρωτοβουλία της Διοικητικής Επιτροπής με τους εκπροσώπους των υπηρεσιών που εμπλέκονται με το συγκεκριμένο θέμα.

Παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, του Τμήματος Εμπορίου, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κύριος Σωτήριος Σκιαδαρέσης τόνισε ότι δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Παρά τις καλές προθέσεις εκ μέρους τους οι όποιες προσπάθειες έχουν καταβληθεί ήταν ανοργάνωτες και για το λόγο αυτό απέβησαν άκαρπες. Για το λόγο αυτό ο κύριος Σκιαδαρέσης επεσήμανε ότι αυτό που επιβάλλεται να γίνει, για να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα, είναι ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών, η ανάγκη του οποίου είναι επιτακτική περισσότερο από ποτέ δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι την κύρια ευθύνη για την αντιμετώπιση του φαινομένου φέρει η Δημοτική Αστυνομία. Οι εκπρόσωποι των υπολοίπων υπηρεσιών επεσήμαναν ότι είναι στη διάθεση της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να της προσφέρουν την οποιαδήποτε συνδρομή είτε από την πλευρά της αστυνόμευσης είτε από την πλευρά του υγειονομικού ελέγχου των εμπορευμάτων.

Πέραν αυτών, όμως, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ενημερώνει και προτρέπει τα μέλη του φορέα, ότι για κάθε κρούσμα παράνομης δραστηριοποίησης των πλανοδίων εμπόρων μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου (2645022381 & 2645022384). Επίσης, η Διοικητική Επιτροπή δεσμεύεται ότι προτίθεται να πράξει οτιδήποτε απαιτείται για το θέμα αυτό και με νεώτερο δελτίο τύπου θα ενημερώσει τα μέλη του φορέα για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου