Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Τετάρτη 2 Μαΐου, 8:00μμ.


 Mιχάλης Μαραγκάκης του Ανδρέα – Γερασίμου

 Γεννήθηκα στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1957 και είμαι πτυχιούχος του Γεωλογικού τμήματος του ΑΠΘ. Μόνιμος κάτοικος Λευκάδας από το 1984, πατέρας 5 παιδιών. Εργάζομαι σαν εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο και Λύκειο Νυδριού. Ενεργό μέλος του αντιπολεμικού ειρηνιστικού κινήματος, φυλακίστηκα 20 μηνες σαν Αντιρρησίας Συνείδησης διεκδικώντας την νομιμοποίηση άρνηση στράτευσης και την θέσπιση εναλλακτικής κοινωνικής υπηρεσίας. Ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Λευκάδας εργαστήκαμε για την προώθηση της ανακύκλωσης, την ορθολογική διαχείριση των απορριμάτων, ενάντια στις καταστροφικές επιπτώσεις των παράνομων σκουπιδότοπων του νομού. Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας Λευκάδας, εργάστηκα με άλλους συμπολίτες μας για την υπεράσπιση και κοινωνική ενσωμάτωση της κοινότητας τσιγγάνων Ρομά που διαβιούν σε απάνθρωπες συνθήκες στον σκουπιδότοπο. Μόνιμος συνεργάτης του Ράδιο Λευκάδα σε εκπομπές κοινωνικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

 Κυριάκος Σπανίδης του Ηλία
            Γεννήθηκα στον Άγιο Γεώργιο Ημαθείας το 1958. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Μέση και Ανώτερη Εκπαίδευση στη Γερμανία. Είμαι πτυχιούχος Βιομηχανικών Εφαρμογών. Μόνιμος κάτοικος Βασιλικής Λευκάδας και εργάζομαι στον τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (φωτοβολταϊκά). Από το 2008 είναι πτυχιούχος Ειδικός Σύμβουλος Φωτοβολταϊκής Ενέργειας. Ενεργό μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Συμμετέχω στην Πρωτοβουλία για Καθαρό Περιβάλλον στη Νότια Λευκάδα, στην επιτροπή αγώνα ενάντια στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου και είμαι ιδρυτικό μέλος στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Νότιας Λευκάδας. Συμμετέχω στην Ομάδα Δράσης Διεθνούς Αμνηστίας Λευκάδας, ιδιαίτερα για την αποκατάσταση των συνθηκών διαβίωσης, την σχολική εκπαίδευση των ανήλικων τσιγγανόπουλων, τα δικαιώματα και την κοινωνική ενσωμάτωση των συμπολιτών μας τσιγγάνων Ρομά

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με στόχο την καθοριστική για το μέλλον της χώρας κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, συμμετέχουμε στις Εθνικές εκλογές με πλήρη ψηφοδέλτια στο σύνολο της Επικράτειας με κεντρικό σύνθημα: «Σκέψου Καθαρά».

Διεκδικούμε ισχυρή πράσινη παρουσία στη νέα Βουλή, απορρίπτοντας το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία».

Ζητάμε την ψήφο των συμπολιτών μας γιατί έχουμε αποδείξει ότι ενδιαφερόμαστε για τα κοινά προβλήματα του τόπου, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και είμαστε παρόντες σε κάθε διεκδίκηση για το παρόν και το μέλλον της τοπικής κοινωνίας. Δεν περιοριζόμαστε στην κριτική αλλά προσπαθούμε με τεκμηριωμένες προτάσεις να διαμορφώνουμε λύσεις στις αδιέξοδες  κυβερνητικές πολιτικές.

Σαν Οικολόγοι έχουμε διαφορετική αντίληψη για την πολιτική.

Η εξουσία δεν μας διαφθείρει. Οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές μας δεν αποδέχτηκαν τα υπερβολικά προνόμια που προσφέρει το σύστημα, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με το έργο του (ευρω)βουλευτή. Δεν πήραν αυτοκίνητο, σωματοφύλακα αστυνομικό ή θέσεις πάρκινγκ, ενώ ο μισός μισθός τους προσφέρεται σε ενίσχυση κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι η ανάδειξη προτάσεων για εναλλακτική λύση στην κρίση και απαντήσεων για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάστασή της. Σε καιρούς λιτότητας, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των συλλογικών αγαθών μας κάνει δύο φορές φτωχότερους. Αντίθετα, η Πράσινη Στροφή που προτείνουμε, διασώζει πλήθος θέσεις εργασίας, δημιουργεί νέες, αξιοποιεί παραμελημένες παραγωγικές δυνατότητες και ανοίγει επιπλέον προοπτικές για την οικονομία.

Καμία ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους δεν είναι χαμένη. Κάθε ψήφος στην Λευκάδα ενισχύει το πανελλαδικό ποσοστό των Οικολόγων Πράσινων και βοηθά στην εκλογή περισσότερων βουλευτών. Η Ελλάδα μπορεί να έχει από 8 έως 14 Οικολόγους Πράσινους βουλευτές να υπερασπίζουν και να διεκδικούν ότι της αξίζει.

Ζητάμε από τους πολίτες να μας ψηφίσουν για τις προτάσεις μας που διαφέρουν από αυτές άλλων κομμάτων και σε φιλοσοφία και σε εφαρμογή.

 ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Μελετήστε αναλυτικά τις θέσεις μας στο: http://blog.ecogreens.gr                                                                                                              
                                                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου