Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Νέος σεισμός 4,6 R τα ξημερώματα κοντά στη Λευκάδα






Πρέβεζα: Νέος σεισμός 4,6 R τα ξημερώματα στον Λούρο


Πάνω που υπήρχαν σημάδια ύφεσης της σεισμικής ακολουθίας, τρεις νέοι σεισμοί (με μεγαλύτερο το σεισμό των 4,6 Ρίχτερ στις 4.45 το πρωί) σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην περιοχή μεταξύ Λούρου και Θεσπρωτικού.

Την ίδια στιγμή οι σεισμολόγοι κρατούν στάση αναμονής και είναι πολύ συγκεκριμένοι στις δηλώσεις τους, παρακολουθούν λεπτομερώς το φαινόμενο, το οποίο μπορεί να διαρκέσει όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας για εβδομάδες, σημειώνοντας ότι είναι μια συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα για την εξέλιξη της οποίας όμως δεν μπορούν ακόμη να αποφανθούν.

«Τα φαινόμενα αυτά είναι ενοχλητικά για τους κατοίκους, ωστόσο συνήθως δεν προκαλούν ζημιές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ερευνητής σεισμολογίας κ.Παπαναστασίου ο οποίος εκτιμά ότι σε μία με δύο μέρες θα μπορεί να πει περισσότερα τόσο στους φορείς όσο και στους κατοίκους της περιοχής.

Πάντως τα «σενάρια» περί « επικείμενου μεγάλου σεισμού» που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στην τοπική κοινωνία μπορεί να μην έχουν καμία επιστημονική βάση ωστόσο έχουν οδηγήσει αρκετούς κατοίκους να αναζητούν αγωνιωδώς περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας με το Δήμο, τις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες, ακόμη και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

http://www.pamepreveza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου