Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Συνθήματα κατά Χρυσής Αυγής, ΛΑΟΣ στις εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανήσων (VIDEO)







Ένταση επικράτησε σήμερα στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα στην Πάνω Πλατεία, όταν ομάδα διαδηλωτών καταφέρθηκαν φραστικά εναντίον του εκπρόσωπου της Χρυσής Αυγής αλλά και του ΛΑΟΣ όταν κατέθεσαν στεφάνι.


Τα συνθήματα είχαν ως στόχο και τους πολιτικούς που παρέστησαν στη σημερινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο για την επέτειο της Ένωσης.

Απούσα η κυβέρνηση...

Την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των φιλαρμονικών, των μαθητικών τμημάτων και φορέων της Κέρκυρας, μπροστά από την εξέδρα των επισήμων η οποία αυτή τη φορά τοποθετήθηκε στο γνωστό σημείο σε αντίθεση με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπου η Περιφέρεια είχε τότε αποφασίσει να μην στήσει υπό το φόβο επεισοδίων.

Παντως, η κυβέρνηση ήταν παντελώς απούσα από τις φετινές εκδηλώσεις, όπως και τα περισσότερα κόμματα τα οποία δεν εκπροσωπήθηκαν. Την παρέλαση παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, οι εκπρόσωποι των αδελφοποιημένων πόλεων, εκπρόσωποι της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας, των σωμάτων ασφαλείας και πολύς κόσμος.

Τρεπεκλής: Να μας σέβονται. Δένδιας: Απειλή εξόδου από την Ευρώπη

Διεκδικητικές προς την κεντρική εξουσία οι δηλώσεις του δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή αμέσως μετά το τέλος των εκδηλώσεων, με σαφή πολιτικό προσανατολισμό και εντασσόμενη στο προεκλογικό σκηνικό η δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια. Ο κ.  Τρεπεκλής υπογράμμισε ότι όταν έχουμε διεκδίκηση τεκμηριωμένη, τη φωνή αυτή θα πρέπει να σέβεται η κεντρική εξουσία. Ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι η κερκυραϊκή κοινωνία που είναι η πιο ευρωπαϊκή κοινωνία της Ελλάδας αντιμετωπίζει την απειλή που αντιμετωπίζει όλη η χώρα μας, να χάσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την ευρωπαϊκή ένταξη, ευρισκόμενη από την Ευρώπη στο πουθενά. Ο κ. Σπύρου τέλος, επεσήμανε ότι οι Επτανήσιοι εκτός από την περιοχή τους, αγαπάνε τη χώρα τους και σκέπτονται πάντοτε συνετά.

Ο πανηγυρικός

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανάγνωση του πανηγυρικού της ημέρας στα Ανάκτορα. Το λόγο εκφώνησε η πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Αναστασία Σαλή, η οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Ακολουθώντας τους Επτανήσιους εκείνης της περιόδου, στο ενωτικό, φιλειρηνικό και πατριωτικό πνεύμα που τους διακατείχε, αντί να παραμένουμε σιωπηλοί και παθητικοί, μαθαίνουμε πως να ενεργοποιούμεθα ανυποχώρητα μεν, αλλά με περίσκεψη, νηφαλιότητα και δραττόμενοι των κατά καιρούς ευκαιριώ που μας παρουσιάζονται. Ευελπιστώ ότι αυτή η Ευρώπη του 21ου αιώνα η οποία ήδη έχει περάσει από πολλές δοκιμασίες, θα ωριμάσει επιτέλους και μέσα από τις περιπέτειες και τις τρικυμίες της, τελικά θα βγει σε μία σταθερή πορεία για την ολοκλήρωσή της. Θεωρώ ότι ο χώρος της παιδείας τον οποίο και εγώ ταπεινά υπηρετώ θα διαδραματίσει και τώρα ένα σπουδαίο ρόλο στη συνειδητοποίηση αυτού του στόχου από τους Ευρωπαίους πολίτες. Σήμερα, στην παρούσα δραματική συγκυρία για την Ελλάδα, αισθάνομαι την ανάγκη σαν Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, του ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος των Επτανήσων και συνεχιστή της Ιονίου Ακαδημίας, να καλέσω όλους μας και κάθε σκεπτόμενο Έλληνα να αντισταθεί σθεναρά στις έξωθεν προερχόμενες επιβουλές και, έχοντας ως παράδειγμα την Ένωση, να ενταχθεί σε κοινό αγώνα σωτηρίας της χώρας μας. Όλοι μαζί, ενωμένοι οι Έλληνες, να δώσουμε τους προσωπικούς μας αγώνες, μακριά από εμπάθειες, έριδες και ιδιοτέλειες, για μία καλύτερη πορεία και τύχη της χώρας μας την οποία όλοι αγαπάμε και τιμούμε, ο καθένας με τον τρόπο του».

πηγη:http://www.corfupress.com/
Δείτε τα υπόλοιπα video ΕΔΩ



210512-katathesi_stefanwn_EPEISODIA από jvnadr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου