Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

125.000 χιλ. ευρώ στο Νομό Λευκάδας για δράσεις πυροπροστασίας





Το ποσό των 18.400.00 εκ. ευρώ κατανέμεται σε όλους τους δήμους της χώρας και τους Συνδέσμους αυτών για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη.

Στο νομό Λευκάδας διατίθενται συνολικά 125.000 χιλ. € εκ των οποίων τα 113.800 € κατανέμονται στο Δήμο Λευκάδας και τα υπόλοιπα 11.200 στο Δήμο Μεγανησίου.
Η απόφαση έρχεται με αρκετή καθυστέρηση, αφού η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει επίσημα από την 1η Απριλίου, ενώ έχουν ήδη εκδηλωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας πυρκαγιές, που άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα που προέρχονται από ίδιους πόρους των δήμων είναι μειωμένα κατά 4,5 εκ. ευρώ σε σχέση με τα αναμενόμενα, 23 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση οι δικαιούχοι φορείς οφείλουν να χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας και θα πρέπει να γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες Διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Συγκεκριμένα οι δήμοι μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως: α) καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κλπ, β) καθαρισμός – έλεγχος χωματερών, γ) ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α βαθμού, δ) θέματα εξοπλισμού (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κλπ) και ε) λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα).
Η κατανομή των χρηματικών ποσών έγινε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κ.λπ.



   
http://www.kolivas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου