Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Νέα 24ωρη απεργία

Εργαζόμενες, -οι στον Επισιτισμό και στα Ξενοδοχεία

Οι εκλογές τελειώσανε, τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται. Ο αγώνας συνεχίζεται για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δίνει στους ξενοδόχους και στους εργοδότες στον επισιτισμό φτερά για να συνεχίσουν την επίθεση τους με μεγαλύτερη λύσσα. Ήδη σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες με τον εκβιασμό της απόλυσης ανάγκασαν τους εργαζόμενους να υπογράψουν μειωμένες απολαβές. Παράλληλα πολλοί συνάδελφοι μας δεν έπιασαν φέτος δουλειά ή απολύθηκαν.

Οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα, διώχνουν τους παλιούς εργαζόμενους και προσλαμβάνουν ανασφάλιστους κύρια αλλοδαπούς. Η μερική απασχόληση βασιλεύει χωρίς βεβαίως να τηρείται το ωράριο. Τα ρεπό δεν δίνονται και δεν πληρώνονται.

Η οικονομική κρίση έχει συνέπειες και στον κλάδο. Η κατάργηση της Εργατικής Εστίας έκανε τα πράγματα χειρότερα. Η λύση που προκρίνεται από τους περισσότερους εργοδότες του κλάδου, την κρίση να πληρώσουν οι εργαζόμενοι με την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος είναι και παράνομη και ανήθικη. Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μαζί με την συνδικαλιστική δράση θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Συνάδελφοι

Οι ανοιχτές πληγές που άφησε η αντεργατική επίθεση το περασμένο διάστημα δεν θα γιατρευτούν από καμιά κυβέρνηση, πολύ περισσότερο αν εμείς τώρα κάνουμε πίσω.

Το ίδιο άλλωστε έγινε και το χειμώνα του 2009, όταν η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητούσε πίστωση χρόνου για να ξεδιπλώσει την επίθεσή της στις ζωές μας. Και τότε τα ταξικά Συνδικάτα μαζί με το ΠΑΜΕ προειδοποιήσαμε ότι δεν πρέπει να δώσουμε κανένα περιθώριο να προετοιμάσουν τα χειρότερα που ήρθανε και μείνανε. Και τότε, κόντρα στην απεργοσπαστική στάση της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας, καλέσαμε τους εργαζόμενους σε απεργία 17 Δεκέμβρη 2009 με αίτημα να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας.

Η απεργία της Τετάρτης είναι συνέχεια της απεργίας της 26ης Μάη, όπου το σύνολο σχεδόν των σωματείων έκανε υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σήμερα επιβεβαιωθήκαμε για την αγωνιστική στάση που κρατήσαμε. Σήμερα δεν προειδοποιούμε για τη νέα αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται, γιατί όλοι την έχουμε νιώσει στο πετσί μας και γνωρίζουμε την κλιμάκωσή της.

Σήμερα σαλπίζουμε συναγερμό!

Με όπλα μας την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη προχωράμε αποφασιστικά απαιτώντας ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ 2012
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟ 10 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου