Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες Ιστιοπλόοι κατευθύνονται στη Λευκάδα!!!






Τους 5ους Διεθνείς Αγώνες Θαλασσίων Σπορ (Ιστιοπλοϊκή Ρεγκάτα και Φεστιβάλ) στη Βασιλική της Λευκάδας, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα θα παρακολουθήσουν πληθώρα Ελλήνων και ξένων προσωπικοτήτων της ιστιοπλοΐας.


Η διοργάνωση θα προσφέρει ενθουσιασμό και διασκέδαση μέσα και έξω από το νερό, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει Αγώνες αντοχής Γιότ και Καταμαράν την Πέμπτη 28 Ιουνίου, αγώνες στον όρμο της Βασιλικής των κλάσεων Laser, Open Dinghy και Open Catamaran την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουνίου, καθώς επίσης και αγώνες σλάλομ windsurfing την Παρασκευή και το Σάββατο το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αγώνες ποδηλάτου βουνού (mountain-bike) το πρωί της 1 Ιουλίου.
Κάτι νέο στο φετινό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου είναι ο καινοτόμος διαγωνισμός ‘Laser Σλάλομ Νοκάουτ’ όπου η κούρσα θα στηθεί πολύ κοντά στην ακτή – έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να παρακολουθήσουν 2 σκάφη σε παράλληλη μάχη, για το ποιός θα είναι ο γρηγορότερος που θα προκριθεί στον επόμενο γύρο. Οι Ιστιοπλοϊκές Διακοπές Windwind, ως βασικός χορηγός της διοργάνωσης τα τελευταία πέντε χρόνια, προσφέρει 500€ ως βραβείο στο νικητή που θα πρέπει να επιδείξει τις ικανότητές του στην πότζα σε μία κοντινή προσήνεμη κούρσα, που δε θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 3 λεπτά!

Τις εκδηλώσεις θα παρακολουθήσουν φέτος η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη και η Σοφία Παπαδοπούλου (Χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο με τη Σοφία Μπεκατόρου στην κλάση Yngling), ο Ασημένιος Πρωταθλητής Tony Morgan (81) o οποίος θα αγωνιστεί στον αγώνα αντοχής με τον γιο του και τον εγγονό του!

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή ομάδες από Αυστραλία, Η.Π.Α., Βρετανία, Σουηδία, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Ολλανδία, Γαλλία και φυσικά την Ελλάδα.
Επίσης είναι η κατάλληλη στιγμή και για τους ιστιοπλόους που έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο μετά από το Εθνικό Πρωτάθλημα Optimist Νέων, στην ΙΤΕΑ.


Οι εκδηλώσεις στη Βασιλική περιλαμβάνουν επίσης ένα εξαιρετικό πρόγραμμα διασκέδασης, με πάρτι στην παραλία και συγκροτήματα rock/funk σε δύο από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Βασιλικής το βράδυ της Τρίτης 26 και της Παρασκευής 29 Ιουλίου, καθώς επίσης και παραδοσιακό Ελληνικό πρόγραμμα στο χωριό της Βασιλικής στην Επίσημη Τελετή Έναρξης την Πέμπτη 28 και στην τελετή απονομής των βραβείων το Σάββατο 30 Ιουνίου.

Η Λευκάδα και η Βασιλική ανυπομονούν να καλωσορίσουν τους συμμετέχοντες και τους θεατές από ολόκληρη την Ελλάδα στο φανταστικό αυτό γεγονός του καλοκαιριού. Ακόμη κι αν δε μπορέσετε να παρακολουθήσετε από κοντά τις εκδηλώσεις η ERASPORT θα εγκαταστήσει στούντιο στο Δημαρχείο της Βασιλικής και θα εκπέμπουν ζωντανά δύο φορές την ημέρα.


Για περισσότερες πληροφορίες, ή φωτογραφίες επικοινωνήστε με τον Simon Morgan, Μάνατζερ Αγώνων, (30) 6979 110 665 ή στο info@vassiliki-watersports-festival.gr

www.vassiliki-watersports-festival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου