Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δελτίο Τύπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ



Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα έως 35 ετών», το οποίο εφαρμόζει ο Ο.Α.Ε.Δ. και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού», ότι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 6/6/2012 στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (http://www.oaed.gr/Pages/SN_1677.pg) και πιο συγκεκριμένα στο πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων (On-line Υπηρεσίες).



Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά νέους επιστήμονες μέχρι 35 ετών και προβλέπει εργασία για 27 μήνες υποχρεωτικά, με επιδότηση της επιχείρησης για 24μήνες.

Η επιχείρηση επιχορηγείται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία της πρόσληψής του.

α) Η επιχορήγηση για κάθε μέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ηλικίας μέχρι 24 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 20€ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης)

β) Η επιχορήγηση για κάθε μέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ηλικίας άνω των 24 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 25€ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης)



Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών.



Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.



Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα και σε μείωση προσωπικού.



Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα λήγει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των κατανεμηθεισών θέσεων. Μετά την αυτόματη λήξη της αναφερόμενης προθεσμίας, συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για αριθμό θέσεων που αντιστοιχεί μέχρι το 10% των αρχικά κατανεμηθεισών θέσεων. Στη περίπτωση αυτή οι θέσεις παραμένουν σε στάδιο αναμονής και ικανοποιούνται με βάση την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, εφόσον δημιουργηθούν θέσεις.







Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου