Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Δήμου Λευκάδας ομόφωνα εκφράζει τη διαμαρτυρία και ανησυχία του σχετικά με την τύχη των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων που υλοποιεί η Δημοτική επιχείρηση του Δήμου
.

Αφορά το πρόγραμμά «Βοήθεια στο Σπίτι» στο οποίο εργάζονται 42 άτομα και είναι απλήρωτα από τον 11/2011 μέχρι σήμερα. Παρόλο που δόθηκε παράταση στο πρόγραμμα έως 30/09/2012 κανείς δεν μας έχει ενημερώσει ούτε γνωρίζουμε το παραμικρό για την χρηματοδότηση του προγράμματος από την 01/01/2012.

Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011 αναμένουμε την αποπληρωμή από τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Τα προγράμματα που υλοποιούνται στο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, στο Παιδικό Σταθμό και τον Βρεφικό Σταθμό και εργάζονται 19 άτομα είναι απλήρωτα από τον 2/2012 και  δεν μας έχει αποσταλεί η τρίτη δόση της χρηματοδότησης για την συγκεκριμένη σχολική περίοδο.

Σας γνωστοποιούμε οτι η Δημοτική Επιχείρηση η οποία  υλοποιεί τα προγράμματα εκτός των άλλων εξόδων (τροφεία, καύσιμα, κ.λ.π.) είναι υποχρεωμένη  κάθε μήνα να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές ύψους   45.000 €.

Σύμφωνα με το διετές πρόγραμμα και την ισχύουσα νομοθεσία ο Δήμος δεν μπορεί  να χρηματοδοτήσει δράσεις για τις οποίες αναμένεται χρηματοδότηση από άλλη πηγή.

Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και επειδή οι προνοιακές δομές του Δήμου είναι το μοναδικό στήριγμα τον συνταξιούχων, των Α.Μ.Ε.Α. και των  ανέργων, παρακαλούμε για την άμεση χρηματοδότηση γιατί υπάρχει δικαιολογημένη αγανάκτηση των εργαζομένων οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι οικογένειες  μονογονεικές, με παιδιά φοιτητές ή με περισσότερους από έναν άνεργο και έχουν απόλυτη ανάγκη για την στοιχειώδη επιβίωση τους.

Είναι άδικο και ανεπίτρεπτο εργαζόμενοι να μην λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους για τόσους μήνες και άδικο επίσης μια επιχείρηση του Δήμου να κινδυνεύει από τον επόμενο μήνα με λουκέτο λόγω αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών και  αναστολής  των παροχών υπηρεσιών λόγω άρνησης των προμηθευτών για την κάλυψη των καθημερινών  αναγκών των προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου