Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ - Έναρξη κατηχητικού έτους 2012-2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Αρχίζουν  και φέτος οι παιδικές και νεανικές συντροφιές!


Την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012 αρχίζουν επίσημα τη λειτουργία τους και φέτος οι παιδικές και νεανικές συντροφιές στην Ι. Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης.

Τόσο στις πόλεις όσο και  σε όσα από τα χωριά μας υπάρχουν παιδιά η τοπική μας Εκκλησία δημιουργεί εστίες διαλόγου και επικοινωνίας με τους νέους μας, μέσα σε κλίμα αγάπης και χαράς.

Οι συνάξεις αυτές, οάσεις πνευματικές μέσα σε έναν κόσμο πνευματικά συγχυσμένο και απελπισμένο από  κάθε λογής μηνύματα, ειδικά στις μέρες της πολυδιάστατης κρίσης που βιώνουμε, απευθύνεται σε παιδιά και νέους όλων των ηλικιών: από την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία μέχρι και το Λύκειο και τους φοιτητές – αποφοίτους Λυκείου.

Προσκαλούνται, λοιπόν, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Λευκάδας, της Ιθάκης και των άλλων νησιών να συμμετάσχουν στις συνάξεις αυτές των Ενοριών τους, για να ζήσουν στο πνευματικό τους Σπίτι, τη στοργική αγκαλιά της τοπικής μας Εκκλησίας, με τρόπο ευχάριστο και βιωματικό, με πολλές δραστηριότητες που ενδιαφέρουν τα παιδιά και σκορπίζουν απλόχερα τη χαρά του Χριστού.

Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον εφημέριο της Ενορίας τους και  στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς  μας (τηλ.:  26450 22415, εσωτ.: 22, 23 – e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr).


Συναντήσεις για  παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας

Για μια ακόμη χρονιά θα λειτουργήσουν παιδικές συντροφιές για τους μικρούς μας φίλους, της προσχολικής ηλικίας, καθώς και των τάξεων Α΄ και Β΄ Δημοτικού (από 5 έως 7 ετών).

Τέτοιες συναντήσεις  θα πραγματοποιούνται και φέτος  κάθε Σάββατο πρωί:

- στο Ενοριακό  Κέντρο Νεότητος του Ι. Ν.  Αγ. Νικολάου Λευκάδος

-στο «Αρχονταρίκι»  του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας (Μητροπόλεως)  Λευκάδος
  και σε ενορίες  των χωριών.

 Με όμορφα  παιχνίδια και απλές, βιωματικές  δραστηριότητες οι υπεύθυνοι  κατηχητές βοηθούν τα παιδιά, ήδη από αυτή την τρυφερή  ηλικία, να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους βήματα στη ζωή της Εκκλησίας.

 Πρώτη Σύναξη Στελεχών Νεανικού Έργου της  Ι. Μητροπόλεως:
 Το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για φέτος, Σύναξη των Στελεχών του Νεανικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στο κτίριο του παλαιού Επισκοπείου (πρώην Ν.Ε.Λ.Ε.), μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου, ο οποίος απηύθυνε τον πατρικό του χαιρετισμό στους κληρικούς και τους λαϊκούς που πρόκειται να διακονήσουν στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας μας τη φετινή χρονιά, έδωσε πρακτικές οδηγίες για το ήδη αρχόμενο κατηχητικό έτος στους συνεργάτες του και ακολούθησε προγραμματισμός των φετινών δράσεων για τους νέους μας και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 Λευκάδα, 26 Σεπτεμβρίου 2012

(Από  το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου