Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργία σήμερα στη Λευκάδα

Συγκέντρωση στον Άγιο Μηνά και πορεία στην αγορά με κατάληξη την παραλία της Λευκάδας
πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Πέτρος Ζαβιτσάνος μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου  και του σωματείου οικοδόμων.

Την ίδια στιγμή ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησαν κάποιοι εργαζόμενοι και σωματεία του δημόσιου τομέα , με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Φίλιππο Κούρτη καθώς σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΕΛΜΕ κ. Φίλιππου Κούρτη «κάτι έγινε και δεν μας επιτράπηκε να μιλήσουμε από το μικρόφωνο του Εργατικού Κέντρου».

Ακολουθεί  ολόκληρη  η δήλωση του Πρόεδρου της ΕΛΜΕ κ. Φίλιππου Κούρτη

«Είχαμε μια κοινή προγραμματισμένη δράση των σωματείων  του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αφετηρία τον Άγιο Μήνα, έπειτα από πρόταση του εργατικού κέντρου, αλλά σήμερα το πρωί κάτι έγινε και δεν μας επιτράπηκε να μιλήσουμε από το μικρόφωνο του Εργατικού Κέντρου.

Αποφασίσαμε λοιπόν οι εργαζόμενοι του δημόσιου χώρου να ακολουθήσουμε μια δικιά μας πορεία, ώστε να εκφραστούμε και εμείς, στην κεντρική πλατεία Λευκάδας.

Θα περιμέναμε βέβαια ένα κοινό συντονισμό δράσης μιας και μας είχαν καλέσει από το εργατικό κέντρο, αλλά αυτό δυστυχώς  δεν κατέστη δυνατό.

Παρόλα αυτά εμείς επιμένουμε σε μια μαζική κίνηση όλων των εργαζομένων για να αντιμετωπιστούν αυτά τα βάρβαρα μέτρα, που πραγματικά εξαθλιώνουν όλον τον κόσμο της εργασίας και βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια επιβίωση των εργαζομένων.

Με αυτήν την έννοια, χρέος όλων των ανθρώπων του εκπαιδευτικού κόσμου είναι να αντισταθούν και να μπουν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.
Θέλω να πιστεύω ότι η 26η Σεπτέμβρη θα είναι μια αρχή για ένα «ζεστό» Φθινόπωρο από τις κινητοποιήσεις μας, με τελική κατάληξη την ανατροπή αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει τον κόσμο».


Σχετικά με το παραπάνω θέμα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Νίκος Σταματέλος  μας είπε:

 «Στη σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, παρουσία και του σωματείου της ΕΛΜΕ, δεν υπήρξε μια τελεσίδική κατάληξη για την συνδιοργάνωση της απεργίας. Αλλά είπαμε ότι προχωράμε ο καθένας στο χώρο του και με τα ιδιαίτερα αιτήματά του.

Σήμερα το πρωί, επειδή ήταν πολλά τα σωματεία, είπαμε να μην γίνει κανένας χαιρετισμός από σωματεία, αλλά μια ομιλία από το Εργατικό Κέντρο.

Αν είχαμε συμφωνήσει να ακολουθήσουμε κοινή γραμμή, θα είχαμε βγάλει και κοινή ανακοίνωση με τα αιτήματα του κάθε σωματείου, κάτι το οποίο δεν έγινε, γιατί όπως σας ανέφερα δεν καταλήξαμε σε μία κοινή απόφαση που να αφορούσε την συνδιοργάνωση της απεργίας».

ΠΗΓΗ : http://www.lefkadanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου