Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση για την αξιοποίηση του «Ερημίτη» - Τι απάντησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ



Ερώτηση για την αξιοποίηση του «Ερημίτη» - Τι απάντησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων



  Τη θέση της Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων, αναφορικά με την αξιοποίηση ακινήτου από το ΤΑΙΔΕΠ στη θέση «Ερημίτης» (Κασσιώπη), απέστειλε εγγράφως ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.


 Αφορμή  για το αίτημα αυτό, ήταν η  απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση  της Βουλευτού, Α. Γκερέκου, σχετικά  με την αξιοποίηση ακινήτου  από το ΤΑΙΠΕΔ στην Κασσιόπη  Κέρκυρας.

                                                                

Η απάντηση του Περιφερειάρχη


 Αναφορικά με την κατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης της κ. Α. Γκερέκου, σας γνωρίζουμε τα εξής:


  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, με την αριθμ12/23-7-2011 ομόφωνη απόφασή του, ζήτησε την προστασία του σπάνιου δασικού οικοσυστήματος «Ερημίτης» της βραχονησίδας Περιστέρα (Καπαρέλι) και των τριών λιμνών, παράκτιων υδροβιότοπων, (Άκολη, Βρωμολίμνη, Έλος Ερημίτης) σαν ενιαίο σπάνιο οικοσύστημα..


  Με  την απόφαση αυτή, προτείνεται το ακίνητο να υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 11.παρ.2.του νόμου3986/2011 που ορίζει ότι:


  «Δεν επιτρέπεται η αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων, τα οποία εμπίπτουν στο σύνολό τους σε οικότοπους προτεραιότητας, σε περιοχές απόλυτης προστασίας της φύσης και προστασίας που καθορίζονται κατά τις διατάξεις του άρθρου 19 παραγράφου 1 και 2 και 21 του ν.1650/1986(Α΄160),όπως ισχύει, σε πυρήνες εθνικών δρυμών, σε διατηρητέα μνημεία της φύσης, σε εθνικά πάρκα και σε υγρότοπους διεθνούς σημασίας».

  Παρά ταύτα  το ΤΑΙΠΕΔ έβγαλε σε Δημόσια Προκήρυξη ενδιαφέροντος το εν λόγω ακίνητο με καταληκτική ημερομηνία 25-5-2012.


Αίτηση ακύρωσης του  διαγωνισμού


  Η   Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δρώντας άμεσα και θέλοντας να εμποδίσει   την εκποίηση  του ακινήτου, κατέθεσε την υπ΄αρθμ 3259/25-5-2012 αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας, κατά της αποφάσεως αριθμ202/21-2-212 του ΔΕΑΑ για την μεταβίβαση του ανωτέρου ακινήτου από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ, κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή συνολικής έκτασης 489.560 μ.2

Η ανωτέρω αίτηση ακύρωσης προσδιορίστηκε να δικαστεί στις 27/11/2012 στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου