Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων - Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα 'Πολιτισμός, 2007-2013'





Δελτίο τύπου Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων - Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα 'Πολιτισμός, 2007-2013'


Πολιτισμός, 2007-2013

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ‘Πολιτισμός, 2007-2013’ επιδιώκει την ανάδειξη του πολιτιστικού χώρου ο οποίος είναι κοινός για τους ευρωπαίους και βασίζεται στην κοινή πολιτιστική κληρονομιά, μέσω της ανάπτυξης συνεργατικών δραστηριοτήτων μεταξύ πολιτιστικών παραγόντων από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με σκοπό να ενθαρρύνει τη δημιουργία ευρωπαϊκής ιθαγένειας.

Το πρόγραμμα έχει τρεις ειδικούς στόχους:
ενθάρρυνση της διακρατικής κινητικότητας των εργαζομένων στον τομέα του πολιτισμού˙
ενίσχυση της διακρατικής κυκλοφορίας των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών έργων και προϊόντων˙
ενθάρρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Οι δραστηριότητες που υποστηρίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος ανήκουν σε τρεις κύριες τυπολογίες, οι οποίες αντιστοιχούν στα σκέλη του προγράμματος:
Στήριξη σχεδίων για πολιτιστικές δράσεις.
Στήριξη οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον πολιτιστικό τομέα.
Στήριξη εργασιών ανάλυσης καθώς και συλλογής και διάδοσης πληροφοριών και μεγιστοποίησης της επίδρασης των σχεδίων στον τομέα της πολιτιστικής συνεργασίας.

Το δεύτερο σκέλος αποσκοπεί στη συγχρηματοδότηση δαπανών που σχετίζονται με το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εργασίας οργανισμών που επιδιώκουν την επίτευξη ενός στόχου γενικού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος στον τομέα του πολιτισμού ή ενός στόχου ο οποίος αποτελεί μέρος της κοινοτικής πολιτικής στον εν λόγω τομέα. Στο πλαίσιο του παρόντος σκέλους οι κατηγορίες των επιλέξιμων οργανισμών είναι τρεις. Ένας οργανισμός μπορεί να υποβάλει αίτηση μόνο για μία από αυτές τις κατηγορίες. Στο πλαίσιο αυτού του σκέλους είναι επιλέξιμες τρεις κατηγορίες οργανισμών:
Πρεσβευτές
Δίκτυα προώθησης
Πλατφόρμες δομημένου διαλόγου
Τα όρια επιδοτήσεων είναι διαφορετικά για κάθε κατηγορία και κυμαίνονται από 100.000 έως 600.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η κοινοτική στήριξη δεν μπορεί να υπερβαίνει το 80% του συνολικού επιλέξιμου κόστους ή του εκτιμώμενου κόστους που αντιστοιχεί στο προτεινόμενο πρόγραμμα εργασίας.

Προθεσμία: 10 Οκτωβρίου 2012

Πληροφορίες:
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Πολιτιστικό Σημείο Επαφής Ελλάδας
Πληροφορίες: υπόψιν κας Ειρήνης Κομνηνού
Τηλ: 210 82.01.501, 210.32.30.894
E-mail: ccp.greece@culture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου