Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

4η Συνδιάσκεψη των Γυναικών στην Πολωνία

                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                     4η  Συνδιάσκεψη των Γυναικών  στην Πολωνία 



Στην Πολωνία μετέβη την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, η Γενική Γραμματέας Ισότητας Των Φύλων κα Ζέττα Μακρή, ως επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας, για να συμμετάσχει στην 4η Συνδιάσκεψη των Γυναικών, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία.

 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που έλαβαν χώρα στην 4η Συνδιάσκεψη, η κα Ζέττα Μακρή, συμμετείχε στη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης των Ευρωπαίων Υπουργών Ίσης Μεταχείρισης  με θέμα η «Η επίδραση των Στερεοτύπων και της Βίας κατά των Γυναικών στην κατάσταση των Γυναικών εντός της Αγοράς Εργασίας». Οι χώρες της Ευρωπαϊκής ¨Ενωσης, εκπροσωπήθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς ή εκπροσώπους αυτών.

Στην παρέμβασή της, η κα Ζέττα Μακρή, ενημέρωσε τους ομολόγους της και τους διοργανωτές της Συνδιάσκεψης για τις πολιτικές που εφαρμόζει η Γενική  Γραμματεία Ισότητας Των Φύλων, ως αρμόδιος Κυβερνητικός Φορέας, για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας, μέσω της καταπολέμησης των στερεοτύπων στα πεδία των ΜΜΕ και της Εκπαίδευσης και της βίας κατά των γυναικών, με τη λειτουργία της 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 και των Συμβουλευτικών Κέντρων.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου