Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας είχε 3 σημαντικές συναντήσεις και συζητήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΕΒΕΖΑ 30 /12 /2012



 Η δράση της Ε.Ν.Α. Π.Ε. Πρέβεζας  συνεχίζεται !!!!  με κύριο στόχο  την ενημέρωση  των αγροτών  αλλά και την  ανταλλαγή απόψεων  με φορείς την καταγραφή των προβλημάτων που έχουν οι νέοι αγρότες ίσως στην ποιο δύσκολη στιγμή που βρίσκεται  η πατρίδα μας και την προώθηση των προτάσεων του κυρίου συντονιστικού της οργάνου την Πανελληνιά Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.)  .

Μέσα σε  διάστημα λιγότερο των 15 ημερών  η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας είχε 3  σημαντικές  συναντήσεις και συζητήσεις

1)Στο Περδικάκι της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην  Ημερίδα με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης στην κοιλάδα του Αχελώου – Περιφερειακή και Αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Εναλλακτικός τουρισμός» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16-12-2012 από την ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με τους Δήμους Αμφιλοχίας, Γ. Καραϊσκάκη, Αγράφων & Αργιθέας και με τα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. .

2)Την Κυριακή 23/12/2012 στο χωριό Κηφισιά του Δήμου Πάργας η Ε.Ν.Α. συνδιοργάνωσε   με  το περιφερειακό σύμβουλο  κύριο Γεώργιο Ζάκα συνάντηση συζήτηση με νέους αγρότες και όχι μονό με τα ακόλουθα θέματα : ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ (farmers market ),  Συζήτηση  για την καινούρια ΚΑΠ , Νέες καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του φαναριού  και τρόπος προώθησης προϊόντων στις αγορές , Αγροτική  επιχειρηματικότητα  και καταγραφή προβλημάτων των αγροτών της περιοχής.

3) Την (Ε.Ν.Α.) Πρέβεζας, δέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (27/12/12) στο γραφείο του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η  αγροτική αγορά (farmers market )που θα λειτουργήσει πιλοτικά στην Πρέβεζα καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Ραβανός  ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα  για τον τρόπο λειτουργίας  της πειραματικής αγροτικής αγοράς, την απήχηση που εκτιμάται  πως θα έχει στους δημότες της  Πρέβεζας καθώς θα μπορούν να αγοράζουν ντόπια προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές απευθείας από τους παραγωγούς , αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Μάλιστα ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα τη συμβολή του προκειμένου να ξεπεραστούν διαδικαστικά θέματα που μπλοκάρουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου