Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Επίσκεψη του Ιάπωνα γλύπτη Μασαάκι Νόντα στη Λευκάδα (photos)






Επίσκεψη του Ιάπωνα γλύπτη Μασαάκι Νόντα στη Λευκάδα (photos)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Ιάπωνα γλύπτη Μασαάκι Νόντα στη Λευκάδα

   Την Τρίτη 29/1/2013 επισκέφθηκε τη Λευκάδα ο διεθνούς φήμης Ιάπωνας καλλιτέχνης Μασαάκι Νόντα συνοδευόμενος από τον κ. Τάκη Ευσταθίου συλλέκτη έργων τέχνης και μελετητή του έργου του Λευκάδιου Χέρν.

Ο κ. Νόντα συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Κώστα Αραβανή, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού&Τουρισμού, κ. Αναστάσιου Γαζή,  στα πλαίσια των επαφών που πραγματοποιεί το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας για τη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων το 2014 , έτος μνήμης για τα 110 χρόνια από το θάνατο του Λευκάδιου Χέρν.

Πρόθεση του κ. Νόντα είναι να δημιουργήσει  και να προσφέρει ένα γλυπτό εμπνευσμένο από τη γενέτειρα του Λευκάδιου Χέρν, το οποίο θα τοποθετηθεί σε δημόσιο εξωτερικό χώρο.  Ο κ. Νόντα συνεργάζεται αποκλειστικά με την Ιαπωνική κυβέρνηση για την κατασκευή των έργων του. Στην Ελλάδα έργα του έχουν τοποθετηθεί στους Δελφούς, στο Μαραθώνα και στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας. Στην Ιαπωνία τα έργα του κοσμούν δημόσιους χώρους , σταθμούς τρένων, πάρκα, μουσεία σε μεγάλες πόλεις όπως η Χιροσίμα, η Φουκουγιάμα κ.α .  ενώ στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχουν έργα του στην Αμερική, την Κίνα, τη Νότια Κόρέα και την Κίνα.



Βιογραφικό σημείωμα

Ο Masaaki Noda γεννήθηκε στη Χιροσίμα το 1949.  Μεγάλωσε και σπούδασε στην Ιαπωνία. Το 1977, πέντε χρόνια μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Τεχνών  της Οσάκα ,  ο Noda έφτασε στη Νέα Υόρκη, με την πρόθεση να ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του στην τέχνη.

Στην τέχνη του, ο Masaaki Noda προσπαθεί συνεχώς να βρει νέες πηγές έμπνευσης και να καταστήσει το χώρο και το χρόνο εκ νέου. Οι ιδέες του εφαρμόζονται με την ίδια ευκολία τόσο σε 2 όσο και σε 3 διαστάσεις. Αρχικά ο Noda ασχολούνταν με τη ζωγραφική. Λόγω του γεγονότος ότι Noda ζωγράφιζε ένα γλυπτικό κόσμο, ήταν φυσικό γι 'αυτόν να μετατοπιστεί από τη ζωγραφική στη γλυπτική. Όταν επέστρεψε τις ικανότητές του στη γλυπτική πίσω στη ζωγραφική και τα γραφικά, η τέχνη του αναβίωσε. Στο Noda αρέσει να εναλλάσσεται μεταξύ ζωγραφικής και γλυπτικής.Το καλλιτεχνικό του όραμα και η έμπνευσή του προσανατολίζονται ισάξια από τις δυο μορφές τέχνης.

Σήμερα, Masaaki Noda αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως χαράκτης, ζωγράφος, collagist, και γλύπτης. Είναι μέλος του Συλλόγου Αμερικανών Γραφικών Καλλιτεχνών και Αντιπρόεδρος των Καλλιτέχνών Audubon στη Νέα Υόρκη.

Ο Masaaki Noda ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.

Από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου