Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θανάση Κονιδάρη..






Δήλωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θανάση Κονιδάρη..
Δήλωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θανάση Κονιδάρη
Αντιδημοκρατικό παραλήρημα του Δημάρχου Μεγανησίου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.
Με αφορμή ερώτησή μου για τις συναντήσεις του στην Αθήνα με νεολαίους ετεροδημότες και την άρνησή του να μου επιτρέψει να πω την άποψή μου (μάταια βέβαια !!!), επιδόθηκε σε μια ακατάσχετη επίδειξη αυταρχισμού με εκφράσεις όπως:
«Σου απαγορεύω να πεις τη γνώμη σου»
ή
«Αν θέλεις κάνε δική σου συγκέντρωση»
ή ακόμα
«Εγώ είμαι θεσμός, εσύ δεν είσαι».
Η πρωτοφανής (;) αυτή αλαζονεία, ή περιφρόνηση κάθε έννοιας δημοκρατικού διαλόγου και η επίδειξη μιας φασίζουσας νοοτροπίας, πέρα από την έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας του …πρώτου πολίτη του τόπου, φανερώνει τον εκνευρισμό του για την αδιαφορία της κοινωνίας απέναντι στις αυτοδιοικητικές του προτάσεις, το άγχος του να τις επιβάλλει μέσω μιας υποκριτικής προσπάθειας για συναίνεση και τον πανικό του για το πολιτικό-αυτοδιοικητικό του μέλλον, όντας πιστός καραγωγέας στο νησί, της άθλιας αντιλαϊκής αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής, της οποίας πολιτική συνεταιράκι είναι και το εναπομείναν (απο)κομμα που τον γαλούχησε και τον εξέθρεψε.
Ο δήμαρχος εμπαίζει τους Μεγανησιώτες, παραπληροφορεί και ψεύδεται προσπαθώντας να χτίσει «ύποπτες» συμμαχίες για την διατήρηση της ετοιμόρροπης καρέκλας του με την οποία είναι παράφορα ερωτευμένος.
Καταγγέλλω σε όλους τους Μεγανησιώτες τον απαράδεκτο κατήφορο του Δημάρχου τους, του υπενθυμίζω για μια ακόμα φορά ότι ο Δήμος και τα χρήματά του δεν είναι προσωπική του περιουσία να τα ξοδεύει σε προεκλογικές βόλτες-φιέστες σε ξενοδοχεία των Αθηνών.
Κι ακόμα του υπενθυμίζω ότι η εποχή του διαβόητου Κουτσόγιωργα («…δεν δικαιούστε να ομιλείτε…») του τριτοκοσμικού βαθέως ΠΑΣΟΚ και του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Ο Δήμος Μεγανησίου δεν είναι Βενιζελικό παραμάγαζο για τον διοικεί με «σιδηράν πυγμήν», ούτε τα μέλη τού Δημοτικού Συμβουλίου είναι κρατικοί υπάλληλοι-υφιστάμενοι διορισμένων Περιφερειαρχών.
Ούτε σε μένα μπορεί να επιβάλλει τη «σιωπή των αμνών». Ούτε ακόμα με προβοκατόρικους υπαινιγμούς και υποκινούμενα δημοσιεύματα να με διαβάλλει στην Μεγανησιώτικη κοινωνία, για να παρουσιαστεί σαν η μοναδική λύση για το νησί.
Θα είμαι εδώ να του υπενθυμίζω ότι η Κομμουνιστική Αριστερά δεν έχει μόνο συμβιβασμένους πολιτικάντηδες, αλλά και αγνούς, συνεπείς (δογματικούς δήθεν) πολίτες και πολιτικούς. Οι δημότες του Μεγανησίου μετά και απ΄αυτό το ολίσθημα του Δημάρχου ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους, ας πάρουν την τύχη του νησιού στα χέρια τους. Φτάνει πια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου