Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο τύπου Europe Direct Περιφέρειας Ιονίων Νήσων






     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα εγκαινιάζει το νέο Δίκτυο των
 Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «EUROPE DIRECT»


Τα νέα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης "Europe Direct", που επέλεξε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ξεκίνησαν τη θητεία τους την 1η Ιανουαρίου 2013, ημερομηνία σημαντική καθώς την 1η Ιανουαρίου ξεκίνησε επίσης και το "Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών". Στο πλαίσιο αυτό στελέχη των νέων κέντρων, μεταξύ των οποίων και η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κα. Πολυξένη Γεωργίου, και θεσμικοί εκπρόσωποι των φορέων υποδοχής συναντήθηκαν στην έδρα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα από 20 έως 23 Φεβρουαρίου για να εγκαινιάσουν το νέο δίκτυο και να θέσουν τις προτεραιότητες και τις κατευθυντήριες γραμμές του πλαισίου συνεργασίας τους.
Τη συνάντηση χαιρέτησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό η Επίτροπος κα. Μαρία Δαμανάκη, αρμόδια για τη Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, η οποία τόνισε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που παίζουν τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στην Ελλάδα, ειδικά υπό το πρίσμα των δύσκολων συνθηκών που ταλανίζουν σήμερα κυρίως τον Ευρωπαϊκό Νότο. Επιπλέον, ανέφερε ότι «στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου 2012, το 62% των πολιτών δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το 75% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν είναι αρκετά ενήμεροι για ευρωπαϊκά θέματα. Η ανάγκη ενημέρωσης και συμμετοχής των πολιτών στον ευρωπαϊκό διάλογο είναι καθαρά εμφανής».
Την ανάγκη αυτή της πληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών καλούνται να καλύψουν σε καθημερινή βάση τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, απαντώντας άμεσα σε ερωτήματα σχετικά με την ΕΕ και τις πολιτικές της. Τα Κέντρα είναι η ''πρώτη πόρτα'' που μπορεί να ''χτυπήσει'' κάθε πολίτης προκειμένου να βρει πληροφορίες για την ΕΕ. Τα στελέχη τους παρέχουν πληροφόρηση για τα δικαιώματα των πολιτών, τις προτεραιότητες της Ένωσης, τη νομοθεσία και τις πολιτικές της, τα προγράμματα και ευκαιρίες χρηματοδότησης, ενώ δια μέσου ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν σε τοπικό επίπεδο, ενισχύουν τον διάλογο για τα ευρωπαϊκά θέματα μεταξύ των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνεχίζει για συνδράμει την τοπική κοινωνία με έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση για τα ευρωπαϊκά δρώμενα και να διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας βάσει των τοπικών αναγκών και απαιτήσεων σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. 
Για περισσότερες πληροφορίες:


Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Σαμάρα 13
49100 Κέρκυρα
': 26613 62183
7: 26613 62182
:: europedirectcorfu@pin.gov.gr


Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό: Δευτέρα έως Πέμπτη 9:00-13:00


Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; Καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011 από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30)

Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο ‘Η Ευρώπη Σου’ http://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου