Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Στην τουριστική έκθεση F.RE.E του Μονάχου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην τουριστική  έκθεση F.RE.E του Μονάχου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

  Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην τουριστική έκθεση  F.RE.E. του Μονάχου, που έγινε από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και μέχρι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.
 Πρόκειται για μια σημαντική έκθεση, καθώς η Γερμανία είναι η δεύτερη, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, χώρα προσέλκυσης τουριστών για την Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά.
 Η έκθεση του Μονάχου είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Γερμανίας και με ιδιαίτερη σπουδαιότητα και σημασία, αφού το 60% περίπου των εισερχόμενων τουριστών από τη Γερμανία στη χώρα μας προέρχεται από τη Βαυαρία.
  Παρότι είναι νωρίς ακόμη για να εξαχθούν συμπεράσματα, αναφορικά με την πορεία των κρατήσεων για τη σεζόν 2013, υπάρχει αισιοδοξία καθώς η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς για τους Γερμανούς. Οι προβλέψεις που έρχονται από τη Γερμανική αγορά μιλάνε για αύξηση και σε σχέση με πέρυσι επικρατεί αισιοδοξία όσον αφορά στις κρατήσεις, λόγω και της μεταστροφής του κλίματος που γίνεται σταδιακά για τη χώρα μας.
  Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας αποτελούμενη από τον προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Κέρκυρας, Γεώργιο Θ. Παπαβλασόπουλο, τον υπάλληλο του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Μηνά Κλαουδάτο και συνεπικουρούμενη από τον Λευκάδιο επιχειρηματία και μόνιμο κάτοικο Γερμανίας, Α. Θεοχάρη, είχε επαφές με τουριστικούς πράκτορες, tour operators και δημοσιογράφους καθώς και με το Γερμανικό κοινό με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της ΠΙΝ και την αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά μας.
 Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν η μοναδική Περιφέρεια από την Ελλάδα που συμμετείχε στην έκθεση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου