Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην έκθεση του Κιέβου

Προβολή της Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων στην έκθεση του ΚιέβουΑισιόδοξη είναι η  εκτίμηση των Tour Operators Κιέβου για την τουριστική σεζόν 2013 αναφορικά με την Ελλάδα

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των των Tour Operators Κιέβου , η αύξηση των Ουκρανών τουριστών για το 2013 αναμένεται να είναι της τάξης του 55%, που, αριθμητικά, μεταφράζεται σε 200.000 επισκέπτες φέτος σε σχέση με τις 130.000 το 2012.

Προώθηση προσκυνηματικού  τουρισμού

  Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει στην έκθεση UITT 2013, με δικό της περίπτερο μέσω του ΕΟΤ.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Βασίλη Κοντό, επικεφαλής της αποστολής των Ιονίων Νήσων που βρίσκεται στο Κίεβο, πραγματοποίησαν πλήθος επαφών με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του  τουριστικού προϊόντος του Ιονίου.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Σκούρτης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κιέβου και Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρο, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουκρανία, Γ.

 Γεωργούντζο, με στόχο την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στα νησιά μας.

  Επίσης, για  τον ίδιο λόγο, είχε συνάντηση  με το Διευθυντή του Γραφείου του προσκυνηματικού τουρισμού της Ουκρανικής εκκλησίας, Βλαδίμηρο Τελιζένγκο.

  Τόσο ο κ. Σκούρτης όσο και ο κ. Κοντός είχαν συνεχείς επαφές με τουριστικούς πράκτορες, μεταξύ των οποίων με τον κ. Μπόρις Μουζενίδη, ιδιοκτήτη του ομώνυμου τουριστικού οργανισμού ο οποίος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα επισκεφθούν την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και τα άλλα νησιά της Περιφέρειας πάνω από 50.000 τουρίστες από Ρωσία και Ουκρανία διαμέσου του οργανισμού του.

  Επίσης έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τη Δήμαρχο Κιέβου, Χαλίνα Χερέχα και την υπεύθυνη τουρισμού του αρμόδιου Υπουργείου της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου