Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΕ ΟΤΑ

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ   ΣΤΑ   ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στον ηλεκτρονικό  τύπο σχετικά με το πρόγραμμα LEADER , για συναντήσεις τοπικών παραγόντων με αξιωματούχους του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων αλλά και τις προσπάθειες για την μεταφορά του κονδυλίου των 5.200.000 € δημόσιας δαπάνης συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 € που αφορά το πρόγραμμα LEADER στον ΟΠΑΑΧ και με μοναδικό μου σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρίας που εκπροσωπώ, θα ήθελα να εκφράσω προς πάσα κατεύθυνση τα παρακάτω .

    Η εταιρία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Α.Ε  ΟΤΑ (LEADER ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ) μέχρι και την 4 / 5 / 2013 θα πρέπει να έχει αποστείλει προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης τις αντιρρήσεις της, όσον αφορά το πόρισμα του υπουργείου που έχει σαν αποτέλεσμα το πάγωμα της υλοποίησης του προγράμματος leader .

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία τελεσίδικη απόφαση από μεριάς του υπουργείου που να λέει ότι η εταιρία παύει να διαχειρίζεται το πρόγραμμα η ότι το πρόγραμμα χάνεται από την Λευκάδα.

    Η εταιρία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Α.Ε  ΟΤΑ (LEADER ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ) είναι μια πολυμετοχική εταιρία όπου οι μέτοχοι της είναι οι φορείς του τόπου μας οπότε αυτό σημαίνει ότι έκτος από τις προσπάθειες για να σώσουμε το πρόγραμμα θα πρέπει να προσπαθούμε και για να σώσουμε την εταιρία .

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη εταιρία αυτή την στιγμή δεν θα μιλούσαμε όλοι εμείς για το πρόγραμμα LEADER .

    Θεωρώ ότι όλοι όσοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του τόπου ,από οποιαδήποτε θέση και αν κατέχουν , αν και εφόσον ήθελαν να διαφυλάξουν την εταιρία και κατ’επεκταση το πρόγραμμα, θεωρείτε λιαν επιεικώς αδιανόητο να λειτουργούν ατομικά κάνοντας συναντήσεις με τα στελέχη του υπουργείου και να μιλούν για λογαριασμό της εταιρίας η για τους πιθανούς τρόπους υλοποίησης του προγράμματος ,χωρίς πρώτα να έχουν συνεννοηθεί τόσο με τον εκπρόσωπο της εταιρίας όσο και με  τους υπολοίπους θεσμικούς εκπροσώπους του τόπου μας , βλέπε ( βουλευτή , αντιπεριφερειάρχη , δήμαρχο )  , για το ποια θα είναι η γραμμή που  πρέπει να ακολουθηθεί  !
    Όσο για τα περί κακοδιαχείρισης που αναφέρθηκαν σε κάποιο δημοσίευμα θα ήθελα να γνωρίζουν οι πάντες ότι το συγκεκριμένο διοικητικό συμβούλιο δεν διαχειρίστηκε ούτε ένα ευρώ, αλλά έκανε και ότι ήταν το δυνατόν καλύτερο για την υλοποίηση του προγράμματος .

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσω ότι μέχρι και σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας έχει κρατήσει πολύ χαμηλούς τόνους γιατί θεωρεί ότι οποιαδήποτε δημοσιοποίηση του θέματος θα έχει αρνητική εξέλιξη τόσο για την εταιρία όσο και για το πρόγραμμα και αυτό πιστεύω θα έπρεπε να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι !

Τέλος δεσμευόμαστε τόσο το διοικητικό μου συμβούλιο όσο και εγώ  προσωπικά ότι όταν με το καλό όλα  τελειώσουν θα δοθεί στην δημοσιότητα  το ότι ακριβώς έχει συμβεί.



Για την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ Α.Ε. ΟΤΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΑΝΤΩΝΙΟΣ  Ι. ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου