Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Παρουσίαση τουριστικού οδηγού του Δήμου Λευκάδας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρουσίαση τουριστικού οδηγού του Δήμου Λευκάδας


Την Τετάρτη 24 Απριλίου στην  Αίθουσα Συνεδρίων του Πολιτιστικού Κέντρου παρουσιάστηκε στους φορείς του τουρισμού και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής μας , ο νέος έντυπος τουριστικός οδηγός του Δήμου Λευκάδας.

Πρόκειται για  έναν χρηστικό οδηγό 36 σελίδων ο  οποίος παρουσιάζει  το νησί στον επισκέπτη  απλά και κατανοητά. Ο οδηγός καλύπτει όλες τις μορφές τουρισμού του  νησιού (θαλάσσιος, θρησκευτικός, αθλητικός, πολιτιστικός, φυσιολατρικός, κλπ) και  όλες τις περιοχές και ενότητες  του Δήμου, τα νησιά Κάλαμος και  Καστός και το Μεγανήσι.

 Είναι  δομημένος πάνω στο σλόγκαν «Λευκάδα : όλο το χρόνο» επειδή το μεγάλο στοίχημα είναι να υπάρχει τουρισμός και επισκεψιμότητα στο νησί  όλο το χρόνο λόγω της πλεονεκτικής του θέσης.

Η προσπάθεια βασίστηκε στο να παρουσιαστεί  ένας οδηγός πρωτότυπος με κείμενα  λιτά και περιεκτικά, ώστε να μην  κουράζουν τον αναγνώστη αλλά αντίθετα να εξάπτουν το ενδιαφέρον του. Συνάμα τα κείμενα βοηθούν τον  αναγνώστη να περιηγηθεί, του δίνουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται και του επισημαίνουν σημεία ενδιαφέροντος.

Το  φωτογραφικό  υλικό που χρησιμοποιήθηκε δίνει  πλήρη εικόνα για τη Λευκάδα και  ένα μεγάλο μέρος του δημοσιεύεται για πρώτη φορά σε τουριστικό οδηγό. Ξεφεύγει από την αποκλειστική παλέτα του μπλέ επιλέγοντας φυσικά χρώματα της κάθε περιοχής καθώς και φωτογραφίες που απεικονίζουν ανθρώπους σε στιγμές καθημερινότητας. Ένα μεγάλο μέρος των φωτογραφιών προέρχονται από το φωτογραφικό αρχείο του τμήματος Τουρισμού της ΠΕ Λευκάδας και τους ευχαριστούμε που μας το διέθεσαν.

Ο οδηγός έχει τη μορφή περιοδικού γιατί αυτό ενισχύει τη διάχυση και τη χρηστικότητά του. Πρόκειται για μια  νέα ευρωπαϊκή  αντίληψη στη τουριστική προβολή  που θέλει έντυπα εύκολα. Το χαρτί  περιοδικού δε μειώνει τη σπουδαιότητα του οδηγού αλλά αντίθετα του δίνει  άλλη διάσταση. Εξάλλου η πρωτοτυπία είναι το ζητούμενο για την  περιοχή μας η οποία μέχρι  στιγμής έχει επιδείξει έντυπα κατάλληλα  για τουριστικές εκθέσεις σε μορφή  σκληρού χαρτιού ενώ το χαρτί  περιοδικού θα αποτελέσει μια καινοτομία στο τομέα των τουριστικών  εντύπων.

Ο οδηγός κυκλοφορεί στα ελληνικά ενώ είναι προγραμματισμένη η έκδοσή του σε αγγλικά και  ιταλικά μετά το Πάσχα.


Από το Δήμο Λευκάδας



https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=20b6d56fd4&view=att&th=13e40e0b69eb5381&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-nEF6racyOkjl5QC2jGy1c&sadet=1366899426923&sads=kWqGhEEEWlksT8VX4ymRldkXZf0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου