Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 23-4-2013

ΨΗΦΙΣΜΑ 1ο

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας (23-4-2013) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή  της, στο συνάδελφο Αχείμαστο Δημήτρη καθηγητή του Λυκείου Πελόπιου Ηλείας, ο οποίος παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας, με κίνδυνο την άμεση απόλυσή του.

Η υπόθεσή του αφορά  σε οικονομική αντιδικία με ιδιώτη, η οποία δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό, λόγω αναβολής, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων- όχι από δική του υπαιτιότητα. Η παραπομπή του στηρίζεται στο  μνημονιακό νόμο 4093/12, που επιβάλλει  την αυτοδίκαιη αργία για όλους  τους δημοσίους υπαλλήλους από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο!!!

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση  του συνταγματικά κατοχυρωμένου  τεκμηρίου της αθωότητας, που  στηγματίζει τον εργαζόμενο και  θίγει την αξιοπρέπειά του.Δημιουργείται  έτσι ένα κλίμα φόβου, που δεσμεύει τον καθένα μας, καθώς αφορά στην καθημερινότητά μας και σε ζητήματα στα οποία θα μπορούσαμε να εμπλακούμε όλοι μας. Επιπλέον η κατηγορία της  αναξιπρεπούς συμπεριφοράς είναι ασαφής και αυθαίρετη.

Η στήριξη λοιπόν στο συνάδελφο  δεν αποτελεί συντεχνιακό αίτημα. Θέτει ζήτημα αποκατάστασης του  δικαίου και της προσωπικής αξιοπρέπειας. Υπερασπιζόμαστε με αυτόν τον  τρόπο δικαιώματα κατοχυρωμένα από  την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης!

Με την εφαρμογή αυτής  της επαίσχυντης διάταξης είμαστε  ΟΛΟΙ υπό διωγμό.

Ζητούμε:

·        Την κατάργηση του ν.4093/2012.

·        Την άμεση απαλλαγή του συναδέλφου και την παύση κάθε δίωξης του, έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.      

 Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναδείξουν το ζήτημα και

να κινητοποιήσουν όλους  τους εργαζόμενους.





 ΨΗΦΙΣΜΑ 2ο  

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας καταγγέλει τη δίωξη της συναδέλφισσας Σοφίας Ποταμιάνου, αιρετή του ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Στις τελευταίες κρίσεις  των Διευθυντών αρνήθηκε να βάλει  βαθμό στη συνέντευξη των υποψηφίων, υλοποιώντας την απόφαση που  είχε πάρει η ΕΛΜΕ Κ-Ι.

Για τη στάση της αυτή και με αφορμή καταγγελίες ενιστάμενων  πρώην διευθυντών, αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας.

Βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ  που διενεργείται με εντολή υπουργείου παιδείας και Περιφ/κής Διευθ/νσης Ιονίων Νήσων και αφορά τις  εν λόγω κρίσεις. Με αυτό τον τρόπο  τίθεται στο στόχαστρο η πολιτική-συνδικαλιστική επιλογή της συναδέλφου.

Ως εκ τούτου ζητούμε να σταματήσει τώρα η ΕΔΕ.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ, την  ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να εκφράσουν  έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.



ΨΗΦΙΣΜΑ 3ο

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας καταδικάζει  τη δολοφονική επίθεση μπράβων της  εργοδοσίας στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, που πυροβόλησαν εν ψυχρώ 200 μετανάστες, εργάτες γης από το Μπαγκλαντέζ. Αιτία της επίθεσης ήταν η απαίτηση των εργατών να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών!  Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 28 εργάτες .

Τα γεγονότα αυτά αποτελούν ανδιαμφισβήτητα μια ακόμη μαύρη σελίδα στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα της κοινωνικής κατάρρευσης, στην Ελλάδα που η αξία που ακούει στο όνομα “άνθρωπος” έχει καταλυθεί από όλες της τις πτυχές, αποτέλεσμα της εργοδοτικής ασυδοσίας και επακόλουθο της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης που ανέχεται το σύγχρονο δουλεμπόριο και συρρικνώνει τα εργασιακά δικαιώματα, αποτέλεσμα της φασιστικής και ρατσιστικής εκτροπής της κοινωνίας.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι εγκληματίες.

Είναι χρέος όλων μας να απελάσουμε από την κοινωνία, το φασισμό και το ρατσισμό.



Από τη Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου