Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ενίσχυση Μ.Μ.Ε, που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης -Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ –ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε, που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης -Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013


Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης της Π.Ι.Ν για το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε, που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης -Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κων/ντίνο Χατζηδάκη, με θέμα: «Υλοποίηση του Προγράμματος, ενίσχυση των Μ.Μ.Ε, μετά από την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους επενδυτές,  στον τομέα του Τουρισμού - Μεταποίησης – Εμπορίου – Υπηρεσιών» την Τρίτη 28 Μαΐου 2013.


Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα. Αιμιλία Μόσχου, αλλά και Υπηρεσιακοί Παράγοντες της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.


Ο Περιφερειάρχης, κ. Σ. Σπύρου, συζήτησε με τον Υπουργό, κ. Κ. Χατζηδάκη, για την ανάγκη χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για έργα από το  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το θέμα του αεροδρομίου της Κέρκυρας, αλλά και για τα φράγματα, θέματα σημαντικά για την Κέρκυρα, για τα οποία θα υπάρξουν πρωτοβουλίες με τη συμμετοχή του Υπουργού.

Ακόμη ο κ. Σ. Σπύρου συναντήθηκε και προκάλεσε σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, με Υπηρεσιακούς Παράγοντες για θέματα που έχουν σχέση με τη Νομοθετική Ρύθμιση που απαιτείται για την ολοκλήρωση της λύσης και εκκαθάρισης των Αναπτυξιακών Εταιριών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που κληρονόμησε από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

Επίσης ο κ. Σ. Σπύρου συνεργάστηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, κ Αβραάμ Γούναρη, για το θέμα των παλαιών δικαστηρίων .


Την Τετάρτη 29/5/2013 ο Περιφερειάρχης, κ. Σπύρου, παρευρέθη στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Εκτός από τον Αντιπρόεδρο, Ανδρέα Ανδρεάδη, ομίλησαν και η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη.



Κύριος ομιλητής στο πολυπληθές ακροατήριο ήταν ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε την σημασία που έχει ο Τουρισμός ως οικονομική παράμετρος για τη χώρα μας σε αυτήν την ιδιαίτερα χρονική περίοδο, επιβεβαιώνοντας ότι το διεθνές κλίμα έχει αλλάξει υπέρ της Ελλάδος, γεγονός που δεν επιτρέπει εφησυχασμό.


Μετά το πέρας της Γενικής  Συνέλευσης ο Περιφερειάρχης, κ. Σπύρου, είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για θέματα που αφορούν τις Περιφέρειες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου