Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

3η Συνάντηση Τουριστικών Φορέων Προορισμών Αεροδρομίου Ακτίου


Επιμελητήριο  Λευκάδας

Δελτίο Τύπου

3η Συνάντηση Τουριστικών Φορέων  Προορισμών Αεροδρομίου Ακτίου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 28 Μαΐου 2013 και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας η 3η Συνάντηση των Τουριστικών Φορέων των Προορισμών του Αεροδρομίου Ακτίου, η οποία είχε ως θέμα τον απολογισμό της παρουσίας της σύμπραξης στις τουριστικές εκθέσεις της Ρωσίας Intour Market και ΜΙΤΤ, την παρουσίαση των υπολοίπων ενεργειών αλλά και τη συζήτηση για μελλοντικές δράσεις καθώς και το ενδεχόμενο της σύναψης συνεργασίας με αεροπορικές εταιρείες low cost.

Εκτός από τον Πρόεδρο του  Επιμελητηρίου, κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση και  τους Αντιπροέδρους, κ. Γιάννη Λιβιτσάνο  και Γιώργο Μπουρδάρα, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Λευκάδας, κ. Παναγιώτης Βουκελάτος καθώς και ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας, κ. Διονύσης Γαζής. Από την Πρέβεζα προσήλθαν στην συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ευστράτιος Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κ. Γιάννης Γιαμάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας, κ. Ευθύμης Παππάς, ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Ξενοδοχειακής Ένωσης Πάργας, κ. Μπάκουλης καθώς και η υπεύθυνη της Νομικής Επιτροπής της Ξ.Ε.Π., κ. Γεωργία Κυριάκη και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πρέβεζας, κ. Χαρίσης Αναστασίου. Τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας εκπροσώπησε στην συνάντηση ο Αντιδήμαρχος, κ. Ευθύμιος Φερεντίνος.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από τον επιστημονικό συνεργάτη του Επιμελητηρίου σε θέματα τουρισμού, κ. Μιχαηλίδη, τα επικοινωνιακά μέσα της σύμπραξης που περιλάμβαναν την παρουσίαση όλων των προορισμών σε PowerPoint, καθώς και όλες τις χρηστικές πληροφορίες που αφορούν τους επαγγελματίες. Επίσης, παρουσιάστηκε και το folder που έφτιαξε το Επιμελητήριο και παραδίδονταν στους tour operators  που κάναμε  την παρουσίαση. Επισημαίνεται ότι το folder περιλάμβανε όλα τα τουριστικά φυλλάδια των συνεργαζόμενων προορισμών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα στάδια της προετοιμασίας για τη συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις της Ρωσίας Intour Market και ΜΙΤΤ, η συμμετοχή στην έκθεση και η λίστα με όλους τους tour operators με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν ραντεβού, καθώς και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την μεριά τους για συνεργασία. Συζητήθηκαν, επίσης, και οι τρόποι για την άμεση αξιοποίηση των επαφών αυτών από όλους τους επαγγελματικούς τουριστικούς φορείς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καθολική ήταν η αποδοχή για τη συνέχιση των ενεργειών της σύμπραξης και ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις επόμενες άμεσες ενέργειες στις οποίες επιβάλλεται να προβούμε, όπως η σύναψη συνεργασίας με αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αλλά και η αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με την Αθήνα.

Χαρακτηριστικά μάλιστα πρέπει να τονιστεί ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σκιαδαρέσης, που ηγείται της πρωτοβουλίας για τις low cost εταιρείες, προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο να ευαισθητοποιήσει τους παρευρισκόμενους αναφορικά με το θέμα της χρηματοδότησης αυτής της προσπάθειας υπογραμμίζοντας τα οφέλη που θα αποκομίσει όχι μόνο ο Νομός Λευκάδας αλλά και η ευρύτερη περιοχή από την επιδιωκόμενη συνεργασία.

Μάλιστα σε συνεδρίαση της Επιτροπής  Τουρισμού του Επιμελητηρίου  Λευκάδας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας συμφωνήθηκε από τους παρευρισκόμενους η σημασία της συγκέντρωσης χρημάτων για τον σκοπό αυτό καθώς και η καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας προς αυτήν την κατεύθυνση μέσω της ευαισθητοποίησης τόσο των φορέων όσο και του κάθε επαγγελματία ξεχωριστά.

Για οποιαδήποτε απόφαση ή εξέλιξη  αναφορικά με το θέμα αυτό θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.



Για την Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου