Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ο Δήμος Λευκάδας σχετικά με την σύμβασης κατασκευής του έργου του αγκυροβολίου της Βασιλικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ένα από τα σημαντικότερα έργα του Δήμου Λευκάδας στη Βασιλική, παίρνει σάρκα και οστά, ύστερα από δεκαετίες, μετά την υπογραφή εργολαβικής σύμβασης κατασκευής του έργου του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών Βασιλικής σήμερα Παρασκευή 23 Μαΐου 2013
στις 12:30 το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου Λευκάδας. Την υπογραφή της σχετικής σύμβασης υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λευκάδας κ Κώστας Αραβανής, ως εκπρόσωπος του Δήμου Λευκάδας φορέα υλοποίησης του έργου, οι κκ Νίκος Ασλανίδης, και Τιμολέον Καρεφιλλάκης και μέλη της κοινοπραξίας «ΚΑΣΤΩΡ ΑΕ-ΚΟΝΣΤΡΟΥΤΕΚ Α.Ε.» ως ανάδοχος του έργου.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Λευκάδας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, η Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής και ο τεχνικός Σύμβουλος του Δημάρχου.

Έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης, ο ανάδοχος του έργου αναλαμβάνει την εκτέλεση των εργασιών σύμφωνα με τη σύμβαση και ακολουθεί τις οδηγίες του φορέα επίβλεψης από τη στιγμή που εγκαθίσταται στο χώρο εργασιών. Με την κατασκευή του αγκυροβολίου αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο ένα σημαντικό τμήμα του θαλασσίου μετώπου της Βασιλικής, που μέχρι σήμερα υποχρησιμοποιείται, ενώ διαμορφώνεται μια υψηλής αισθητικής εγκατάσταση που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Βασιλικής. Παράλληλα το έργο έχει σημαντική περιβαλλοντική διάσταση, καθώς ο σημερινός μη οργανωμένος ελλιμενισμός σκαφών αναψυχής στη Βασιλική εγκυμονεί κινδύνους υποβάθμισης του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα  θα υπάρξουν οφέλη στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της  Βασιλικής και δημιουργία νέων προοπτικών ανάπτυξης, στην τόνωση της εμπορικής κίνησης της Βασιλικής, στην δημιουργία πρόσθετων επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή για την εξυπηρέτηση του μετακινούμενου πληθυσμού, στην αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης, και στην αποσυμφόρηση του υφιστάμενου αλιευτικού λιμενίσκου, με συνέπεια την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των αλιευτικών σκαφών, όσο και των ημεροπλοίων που φιλοξενούνται σε αυτόν.

Η ανάδοχος εταιρεία που αναλαμβάνει  το συγκεκριμένο έργο, που τόσα χρόνια περίμενε η  περιοχή, είναι η κοινοπραξία «ΚΑΣΤΩΡ ΑΕ-ΚΟΝΣΤΡΟΥΤΕΚ Α.Ε» με οικονομική προσφορά ποσού 15.846.618,16 ευρώ με  τη δαπάνη του Φ.Π.Α.

Σε δήλωση της, ο Δήμαρχος Λευκάδας τόνισε πως η Δημοτική Αρχή επιδιώκει μέσα σε αυτό το τόσο δύσκολο  περιβάλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση, να αξιοποιεί με όσα μέσα διαθέτει την υλοποίηση έργων υποδομής που τόσο ανάγκη τα έχει ο τόπος μας, προχωρώντας τα έργα υποδομής που συνδέονται άμεσα με την προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας. "Στην κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε σκληρά και υπεύθυνα, φτάνοντας σήμερα στην υπογραφή της εν λόγω σύμβασης εκτέλεσης του αγκυροβολίου της Βασιλικής, του μεγαλύτερου έργου υποδομής για τη Δημοτικής Ενότητας Απολλωνίων και του Δήμου μας, που μετά από δεκαετία και πλέον αρχίζει να υλοποιείται και το οποίο θα συμβάλει στην παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους χρήστες, με παράλληλη αύξηση της αποδοτικότητας του λιμένα, στην αύξηση της απασχόλησης και ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής καταστώντας την Νότιο Λευκάδα πραγματικό σημείο αναφοράς στο Ιόνιο. Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών, λύνοντας με υπευθυνότητα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους αυτοδιοικητικούς που διαχρονικά εργάστηκαν για να φθάσουμε σήμερα στην υπογραφή της σύμβασης του έργου, τον κ Σπύρο Σπύρου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και την Διαχειριστική Αρχή για την ένταξή του.".

Το έργο έχει διάρκεια κατασκευής 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου