Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην τριήμερη εκδήλωση ¨ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ¨ στο Μουσείο της Ακρόπολης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με επιτυχία η συμμετοχή  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην τριήμερη εκδήλωση ¨ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ¨ στο Μουσείο της Ακρόπολης


Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το καλάθι αγροτικών της προϊόντων, στην τριήμερη εκδήλωση  “ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ”, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού,
με τη συμβολή του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών του Υπουργείου Παιδείας, στις 24,25 & 26 Μαΐου 2013 στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη πρώτη αναβίωση του θεσμού «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ», στο χώρο - σύμβολο της Ελλάδας, αποτελεί δράση στην προσπάθειά της να προβάλλει σε πανελλαδικό επίπεδο την παράδοση και την πελώρια πολιτιστική κληρονομιά του Ιονίου, να συνδέσει τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση με τον τουρισμό, ενσωματώνοντας τα ποιοτικά τοπικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα στο τουριστικό προϊόν, αναδεικνύοντας τα Ιόνια Νησιά ως τόπο παραγωγής ποιοτικών προϊόντων αλλά και ως γαστρονομικό τουριστικό προορισμό.

Στο τριήμερο εκδηλώσεων, εκτός της γενικότερης προώθησης της παραγωγικής φυσιογνωμίας του Ιονίου ως περιοχής που παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας, πραγματοποιήθηκε προβολή και ανάδειξη των ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων της κάθε επιχειρηματικής συμμετοχής μέσω γευσιγνωστικών δοκιμών, εδεσμάτων και ποτών από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τα οποία έγιναν ανάρπαστα από το πολυπληθές κοινό της έκθεσης.

Ο εκθεσιακός χώρος της  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κέρδισε τις θετικότερες εντυπώσεις, συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών και δημοσιογράφων κλαδικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, απέσπασε εξαιρετικά σχόλια για τα προϊόντα αλλά και την παρεχόμενη φιλοξενία από την Αντιπεριφεριάρχη Ιονίων Νήσων, κ.Καταβάτη Μαρία, και το προσωπικό των Περιφερειακών Ενοτήτων, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,  που συνόδευσε την αποστολή και προσέφερε ένθερμα τις υπηρεσίες του. Την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε συνέδριο, στο οποίο ως ομιλήτρια η Αντιπεριφεριάρχης, Ιονίων Νήσων κ. Καταβάτη, παρουσίασε το καλάθι αγροτικών προϊόντων, την ιδιαίτερη γαστρονομική κουλτούρα, τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες, τον πολιτισμό, την παράδοση και την ομορφιά των νησιών και των ανθρώπων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Κατά την διάρκεια του  τριημέρου των εκδηλώσεων, στον εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας μας πέρα των εμπορικών και μεμονωμένων επισκεπτών, παρευρέθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού,

κ.Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών

του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, καθηγητής κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν, το μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και υπεύθυνος του προγράμματος ¨Ελληνικό Πρωινό¨, κ. Γεώργιος Πίττας, η Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, κ.Αικατερίνη Πολυμέρου –Καμηλάκη, πλήθος κόσμου και δημοσιογράφων, στους οποίους έγινε αναλυτική παρουσίαση του Καλαθιού Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Τη  συμμετοχή αυτής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνέδραμαν τα Επιμελητήρια Λευκάδας, Ζακύνθου και Κέρκυρας από το οποίο παραστάθηκαν και πολύτιμα συνέβαλαν καθ΄ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος κ. Χονδρογιάννης Γεώργιος και ο Αντιπρόεδρος κ.Μεταλληνός Παύλος.

Αρωγοί της  προσπάθειας, τους οποίους ευχαριστούμε, είναι όλοι οι συμμετέχοντες παραγωγικοί και επιχειρήσεις από το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 Η Περιφέρεια  Ιονίων νήσων, θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει την ενεργό στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου