Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Σύλληψη τριών ημεδαπών για υπόθεση απάτης σε βάρος 81 χρονης στη Λευκάδα

Σύλληψη τριών ημεδαπών για υπόθεση απάτης σε βάρος 81 χρονης στη Λευκάδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Σύλληψη τριών ημεδαπών για υπόθεση απάτης
(Δελτίο Τύπου)  Στις (21.06.2013) το πρωί συνελήφθησαν στην πόλη της Λευκάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, τρεις ημεδαποί (δύο άντρες και μία γυναίκα) ηλικίας 31, 57 και 53 ετών αντίστοιχα για υπόθεση απάτης σε βάρος 81χρονης ημεδαπής.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στην Λευκάδα για απάτη

Πραγματοποίησαν ανάληψη ύψους 225.000 από τραπεζικό κατάστημα στην Λευκάδα με πλαστά δικαιολογητικά

Συνελήφθησαν χθες (21.06.2013) το πρωί, στην Λευκάδα από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, 53χρονη ημεδαπή και δύο ακόμη ημεδαποί 56 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για απάτη κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα και κατά περίπτωση για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου καθώς και παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, εντοπίστηκαν χθες το πρωί σε Τραπεζικό Υποκατάστημα της Λευκάδας, οι τρεις ημεδαποί  την στιγμή που πραγματοποιούσαν ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού, από τον λογαριασμό 81χρονης ημεδαπής, με πλαστή συμβολαιογραφική πράξη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, η 53χρονη ημεδαπή  ενεργώντας από κοινού με τoν 56χρονο και τον 31χρονο, έκανε χρήση πλαστής αστυνομικής ταυτότητας καθώς και πλαστού πληρεξουσίου, το οποίο της έδινε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει ανάληψη 225.000 ευρώ από τον λογαριασμό της 81χρονης.

Στην κατοχή της 52χρονης καθώς και σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε μεγάλος αριθμός πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και άλλων εγγράφων, για τα οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ στην οικία του 56χρονου βρέθηκαν επιπλέον 8 κούτες με λαθραία τσιγάρα.

Η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τα χρήματα επιστράφηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της 81χρονης.

Οι τρεις ημεδαποί οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου