Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Το κυνήγι μιας φάλαινας και ενός δελφινιού στο μέσο του ωκεανού -Το κατασπαράσσει στον αέρα [εικόνες]








Την ώρα που ο ήλιος έδυε και έδινε στον ουρανό δεκάδες διαφορετικά απαλά χρώματα, όλα κυλούσαν ήρεμα για το φωτογράφο Κρίστοφερ Σουάν. Αυτό όμως δεν ίσχυε για όλα τα πλάσματα της γύρω περιοχής, καθώς δύο από τα πιο εντυπωσιακά θαλάσσια ζώα που μπορεί να αντικρίσει το ανθρώπινο μάτι έπαιζαν ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου.


Ξαφνικά, η ηρεμία της ατμόσφαιρας «σπάει» με το πιο αποστομωτικό τρόπο, καθώς ένα δελφίνι πηδάει εκτός νερού κάνοντας ένα τεράστιο άλμα. Δέκατα του δευτερολέπτου μετά το ακολουθεί μια φάλαινα δολοφόνος που με τη σειρά της πετάγεται τέσσερα περίπου μέτρα ψηλότερα από την επιφάνεια του νερού, αψηφώντας το τεράστιο βάρος της.

Ο τυχερός φωτογράφος Κρίστοφερ Σουάν βιώνει την εξωπραγματική αυτή εμπειρία και καταφέρνει να τραβήξει μοναδικές φωτογραφίες. Οπως ο ίδιος δηλώνει: «Δεν ήξερα που να κοιτάξω γιατί η μάχη των δύο ζώων εξελισσόταν και εντός νερού, ενώ ανά καιρούς ξεπηδούσαν σε διάφορα μέρη. Μάλιστα ένα άλμα της όρκας έγινε 6-7 μέτρα μακριά από τη βάρκα μας και φοβήθηκα ότι θα προσγειωθεί πάνω μας.»

Το άτυχο δελφίνι, που τελικά έπεσε θύμα της φάλαινας δολοφόνου, βρέθηκε στα «λημέρια» των φαλαινών και παρόλο που αντιστάθηκε για περίπου δύο ώρες δεν τα κατάφερε. «Ηταν εμφανής η αίσθηση φόβου που είχε το δελφίνι. Εδινε μια μάχη για τη ζωή του και η αδρεναλίνη του ήταν στα ύψη» δήλωσε ο φωτογράφος.

Δείτε τις καταπληκτικές φωτογραφίες:








πηγη:iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου