Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Πόσο ακριβά χρεώνει στους δημότες τις πλαστικές καρέκλες ο Δήμος Λευκάδας?







Της ΕΥΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗ - ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

   Το σήριαλ των απευθείας αναθέσεων καλά κρατεί στο Δήμο Λευκάδας που -  έχοντας μια σαφέστατη προτίμηση προς οποιονδήποτε ξένο και μια αποστροφή προφανώς προς τους κατοίκους αυτού του τόπου - εξακολουθεί να σκορπάει αφειδώς τα χρήματά τους.


   Αγνοώντας επιδεικτικά τους Λευκαδίτες επιχειρηματίες οι οποίοι - εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που έχει περάσει ποτέ η χώρα μας -  αγωνίζονται να επιβιώσουν, η Διοίκηση του Δήμου «ανακάλυψε», για δεύτερη συνεχή χρονιά, έναν ιδιώτη στη… Βόνιτσα αυτή τη φορά, προκειμένου να ενοικιάσει, έναντι υψηλού τιμήματος, τις… πλαστικές καρέκλες για τις εκδηλώσεις στο Ανοιχτό Θέατρο.
   Η πρώτη απόφαση για την ενοικίαση καρεκλών ελήφθη πέρσι και συγκεκριμένα στις 6/8/2012 με αρ. Πρωτ. 368 και αναφέρει τα εξής:
ΘΕΜΑ: Έγκριση απευθείας ανάθεσης της σύμβασης παροχής υπηρεσίας με τίτλο: «Ενοικίαση καρεκλών για το χώρο πραγματοποίησης εκδηλώσεων «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» πρ/σμού 1695 ευρώ με ΦΠΑ»

                               ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Α. Εγκρίνουμε την εκτέλεση εργασίας με τίτλο: Ενοικίαση καθισμάτων πρ/σμού 1695.00 ευρώ με απευθείας ανάθεση.
Β. Αναθέτουμε την εκτέλεση της ανωτέρω εργασίας στον κ. Βερύκιο Δημήτριο που εδρεύει στη Βόνιτσα αντί του ποσού των 1695.00 ευρώ με ΦΠΑ.
   Συγκεκριμένα θα ενοικιαστούν συνολικά 1875 καρέκλες… κλπ. όταν είναι γνωστό τις πάσι ότι στο Ανοιχτό Θέατρο μόλις και μετά βίας χωράνε… 1500 καθίσματα!!! Το χειρότερο δε είναι πως υπάρχουν καταγγελίες δημοτών οι οποίοι πέρσι αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν όρθιοι ορισμένες εκδηλώσεις. Όπερ σημαίνει ότι ο αριθμός των καθισμάτων που υπήρχαν μέσα στο χώρο ήταν ακόμα μικρότερος και από τον προαναφερθέντα.
   Πανομοιότυπη σχεδόν σε περιεχόμενο είναι και η… «Αναρτητέα στο Διαδίκτυο» απόφαση που ελήφθη στις 12/7/2013 με αρ. Πρωτ. 240 η μόνη διαφορά της οποίας από εκείνης της περασμένης χρονιάς, είναι στο ελαφρώς … μειωμένο ποσό, το οποίο ανέρχεται στα 1168,50 ευρώ με ΦΠΑ.
   Γεγονός πάντως είναι ότι η Δημοτική Αρχή Λευκάδας συνεχίζει να σπαταλά χρήματα που δεν της ανήκουν αγνοώντας εντελώς και παντελώς τους κατοίκους του νησιού και τις ανάγκες τους στην, μικρή έστω, αύξηση του εισοδήματός τους. Αυτό ακριβώς θα συνέβαινε εάν ο Δήμος προνοούσε ώστε το ποσό των 2863,50 ευρώ που κόστισε η ενοικίαση των καρεκλών να έμενε στους επιχειρηματίες της Λευκάδας και όχι να έκανε… φτερά από το νησί.

   Με τα ίδια λεφτά εξάλλου θα μπορούσε πιθανότατα να αγοράσει από κάποια επιχείρηση της Λευκάδας τις συγκεκριμένες καρέκλες, αντί να πετάει ασύστολα κάθε χρόνο το, διόλου ευκαταφρόνητο, στις μέρες μας προαναφερόμενο χρηματικό ποσό για την ενοικίασή τους.

ΠΗΓΗ   www.lefkasnews.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου