Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων





ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


 Σύσκεψη  στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων



Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,  με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξης, κ. Νικολάου Δένδια, και την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Αβραάμ Γούναρη, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Σπυρίδων Σπύρου, του Δημάρχου Κέρκυρας,  κ. Ιωάννη Τρεπεκλή, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, κ. Γ. Χονδρογιάννη, αλλά και Υπηρεσιακών Παραγόντων των δύο Υπουργείων.



Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η  επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση των κτιρίων του δημοσίου,  όπως  η στέγαση της έδρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στα παλαιά Δικαστήρια της Κέρκυρας, η μεταφορά των Υπηρεσιών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στο κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου της Κέρκυρας αλλά και η μεταφορά της Β΄ Δ.Ο.Υ από την περιοχή των Αλυκών Κέρκυρας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Παράλληλα συζητήθηκε και η   μετακίνηση των Υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας στο κτίριο της Πυροσβεστικής στην οδό Μαρασλή μετά τη  εκκένωση του.



Ο κ. Σπύρου έθεσε επίσης υπόψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κ. Αβραάμ Γούναρη, τα θέματα του Διοικητηρίου της Ζακύνθου και της Λευκάδος.

Κατά την εκτίμηση του Περιφερειάρχη  Ιονίων Νήσων, κ. Σπυρίδων Σπύρου, η συνάντηση ήταν ουσιαστική και εποικοδομητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου