Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σεμινάριο Μελισσοκομίας απο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων









Σεμινάριο Μελισσοκομίας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ



Στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με στόχο την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή και απασχόληση του ανθρώπινου δυναμικού των Ιονίων Νήσων στον πρωτογενή τομέα, θα πραγματοποιηθεί πενθήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας, κατά την διάρκεια του οποίου επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 07/10/2013 έως και την Παρασκευή 11/10/2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Σ. Σαμάρα 13 (ισόγειο πρώην Νομαρχίας). Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι 5 ώρες ημερησίως (9:00-14:00).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν  για θέματα που αφορούν:

      1)   Μελισσοκομικά φυτά-τροφοδοσία των μελισσοσμηνών,

2) Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και     καταπολέμησής τους (συμβατικές και εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης),

3)  Προϊόντα της  κυψέλης και συντήρησής τους,

4)  Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις),

5)  Αρχές οργάνωσης  και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου,

6) Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων,

7) Παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα κυψέλης

     (π.χ. καλλυντικά, προϊόντα διατροφής, φάρμακα κλπ).



Για δηλώσεις συμμετοχής, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Κέρκυρας, κ. Μ.Γεωργοπάλη, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2661020158.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου