Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

«Μίλα μου για μήλα» στην ΑRTηρια (video)









ΑRTηρια

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

 «Μίλα μου για μήλα»

συναυλια

Σταύρος ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ



Ο Σταύρος Παπασταύρου παρουσιάζει στα μικρά και στα… μεγάλα παιδιά της Λευκάδας τραγούδια από το δίσκο του «Μίλα μου για μήλα». Ο «μικρός Ερμής», «Το κανίς με το κανό», «Η φάλαινα της Βαραδουάης» θα ζωντανέψουν επί σκηνής, μαζί με πολλά ακόμη παιδικά τραγούδια από την πλούσια συνεργασία του συνθέτη με τον Ευγένιο Τριβιζά στο θέατρο και στην τηλεόραση. Τον Σταύρο συνοδεύουν τρεις εξαιρετικοί μουσικοί : η Άλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο), ο Φώτης Μυλωνάς (πνευστά) και ο Σωκράτης Γανιάρης (κρουστά).


Ο κλασικός πλέον δίσκος «Μίλα μου για μήλα», σε μουσική Σταύρου Παπασταύρου και στίχους

Ευγένιου  Τριβιζά, πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 από την εταιρία «Σείριος» του Μάνου Χατζιδάκι. Μέχρι σήμερα ο δίσκος αυτός έχει επανακυκλοφορήσει αρκετές φορές. Η πιο πρόσφατη επανέκδοση έγινε τον Απρίλιο του 2013 από την ΕΜΙ, με καινούρια ψηφιακή επεξεργασία και εμπλουτισμένο ένθετο φυλλάδιο.

 Ο Σταύρος ΠAΠAΣTAYPOY συστήθηκε στο κοινό το 1981 όταν, συμμετέχοντας στους A' Aγώνες Eλληνικού Tραγουδιού που οργάνωσε ο Mάνος Xατζιδάκις στην Kέρκυρα, βραβεύτηκε για το τραγούδι του με τίτλο Aπ' την αρχή. Λίγο αργότερα ακολούθησε ο προσωπικός του δίσκος Tο Πίσω Δωμάτιο, με διευθυντή ορχήστρας το Mάνο Xατζιδάκι, που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό και δημοφιλή στο κοινό. Το 1986, κέρδισε την αγάπη μικρών και μεγάλων με το Μίλα μου για μήλα που τραγουδιέται ακόμη σήμερα από τα παιδιά.

Η δισκογραφία του περιλαμβάνει επίσης, τη Ξάγρυπνη Πόλη (1978), τη Mικρή Oθόνη (1996) και τους Γιαπωνέζικους Kήπους (1998).

Έχει γράψει μουσική για  πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές  σειρές, καθώς και για παιδικά  θεατρικά έργα, με κύριο συνεργάτη  τον Ευγένιο Τριβιζά (Φρουτοπία, Tα Mαγικά Mαξιλάρια, Carecrow, Mε το Nι & με το Σίγμα, Ο Πόλεμος της Κουτσουλιάς, Ένα Δέντρο Mεγαλώνει στο Mπρούκλιν, Ο Γάτος Σινούε). Έχει γράψει επίσης μουσική για ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικά έργα για ενηλίκους.

Kατά καιρούς παρουσιάζει προγράμματα με δικά του τραγούδια και επιλογές από το διεθνές ρεπερτόριο σε συναυλίες και επιλεγμένες μουσικές σκηνές. Έχει δουλέψει ως καλλιτεχνικός επιμελητής σε μουσικούς χώρους και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως η Φλέρυ Νταντωνάκη, η Κρίστη Στασινοπούλου και η Μαριάνα Ευστρατίου, καθώς και με την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

ώρα έναρξης:  20.00

www.artiria.gr                                                                                                                                           τηλ¨26450.22820










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου