Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Απάντηση του Θ.Σολδάτου στην συνέντευξη της Προέδρου της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Λευκάδας









ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας –  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



                                                                                                                                  30-10-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΔΑΜΙΑΝΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ.



Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε η συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα, της κυρίας Δήμητρας Δαμιανή, προέδρου της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Λευκάδας, με πρωτοσέλιδο υπότιτλο, « Η τοπική αυτοδιοίκηση και ο βουλευτής Λευκάδας δεν ήταν δίπλα μας» και αυτό γιατί:


    Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Λευκάδας, ποτέ δεν απευθύνθηκε στο βουλευτή για τη μεταφορά των μαθητών.

Η μόνη φορά που συναντήθηκε ο βουλευτής με αντιπροσωπία της Ένωσης, ήταν το καλοκαίρι του 2012 και για θέμα άσχετο αυτού, επί του οποίο αναιτίως του καταλογίζεται έλλειψη συμπαράστασης.



    Η μεταφορά μαθητών είναι καθαρά θέμα διαχείρισης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και επομένως για τη Λευκάδα αρμόδια είναι η Αντιπεριφέρεια, η οποία διαχειρίζεται τα σχετικά κονδύλια που διαθέτει η πολιτεία.

Σημειώνω ωστόσο ότι είχα συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη  για το ζήτημα, μετά από σχετική  παρότρυνση που υπήρξε εκ μέρους φορέων και γονέων από χωριά του νομού, αλλά όχι πάντως από την Ένωση, στην οποία είναι πρόεδρος η κ. Δαμιανή και η οποία προφανώς αγνοεί τις ενέργειές μου. 

    Είναι σε όλους γνωστό, ότι επί τοπικών θεμάτων δημοσίου ενδιαφέροντος, ενεργώ πάντα, τόσο στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής μου δυνατότητας, όσο και διαφορετικά, ανεξάρτητα από την εκάστοτε κυβερνητική βούληση.

Και είναι επίσης γνωστό, ότι ειδικά στα θέματα εκπαίδευσης  το ενδιαφέρον μου είναι ιδιαίτερο  και τα αποτελέσματα χειροπιαστά.

Η κ. πρόεδρος μπορεί να ενδεικτικά ενημερωθεί από το σύλλογο γονέων του Μεγανησίου, μέλος της ένωσης, για το πώς καταφέραμε να λειτουργήσει το σχολείο 32 μόλις μαθητών ως τετραθέσιο, με δάσκαλους ξένης γλώσσας, γυμναστικής, μουσικής και ολοήμερο πρόγραμμα, όταν ο νόμος για τα παραπάνω απαιτούσε 46 μαθητές.



Προϋπόθεση  όμως για να υπάρξουν ενέργειες και  συμπαράσταση εκ μέρους του βουλευτή είναι μία: Να υπάρξει πληροφόρηση, να ζητηθεί η συνδρομή του.

 Τέτοια όμως πληροφόρηση κ. Δαμιανή δεν υπήρξε. Δεν επικοινωνήσατε με το βουλευτή, δε ζητήσατε τη συνδρομή του.

Προχωρήσατε ωστόσο καταχρηστικά σε δηλώσεις και επιρρίψατε ευθύνες στο βουλευτή, παρά την πλημμελή εκ μέρους σας διαχείριση του ζητήματος, τουλάχιστον στο θέμα της επικοινωνίας σας με το βουλευτή.

Και εξυπηρετήσατε, ακουσίως ενδεχομένως, τους γνωστούς εκείνους κύκλους, που εδώ και χρόνια προσπαθούν ανεπιτυχώς να παρουσιάσουν το άσπρο ως μαύρο, αναφορικά με τη δραστηριότητά μου και το έργο μου στα τοπικά θέματα.



Θεόδωρος Φ. Σολδάτος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου