Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου «World Travel Market»










           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ  – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ




 Προκειμένου οι πολίτες της Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης, από άγνοια ή από  σκοπιμότητα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  συμμετέχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου «World Travel Market», που πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου 2013, με περίπτερο 28 τ.μ (4 booths), στον διατιθέμενο από τον ΕΟΤ χώρο, και όχι 7 τ.μ. όπως λανθασμένα εγράφη σε εβδομαδιαίο έντυπο της Κυριακής. Ο συνολικός χώρος που διαθέτει ο ΕΟΤ στην εν λόγω έκθεση, αντιστοιχεί σε περίπου 40 booths,  το οποίο σημαίνει ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα συμμετάσχει καταλαμβάνοντας το 10% του διατιθέμενου για όλη την Ελλάδα χώρο.

Στον χώρο του ΕΟΤ  θα βρίσκονται επίσης με δικά τους περίπτερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια Κρήτης, κ.α.

Παράλληλα με τη συμμετοχή  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  και προκειμένου να ενισχυθεί η παρουσία της εκεί, έχει προγραμματισθεί η διαφημιστική της καταχώρηση σε σειρά εντύπων και συγκεκριμένα στο ειδικό αφιερωματικό στην έκθεση τεύχος του περιοδικού «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ», στο περιοδικό της Βρετανικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων (Association of British Travel Agents Magazine) και στο μηνιαίο περιοδικό «Travel Magazine» της εφημερίδας «The Sunday Times».

Την ίδια περίοδο έχει προγραμματισθεί η προβολή της  Περιφέρειας σε επιλεγμένα σημεία του  δικτύου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Βρετανικής πρωτεύουσας με τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Την έκθεση και το περίπτερο της Περιφέρειας, θα υποστηρίξουν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τουρισμού  της ΠΙΝ, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Κοντός, λόγω της ιδιαίτερης εμπειρίας του στον τουριστικό κλάδο, καθώς και η Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ), η οποία προγραμματίζει επαφές με δημοσιογράφους στο πλαίσιο των δράσεων δημοσιότητας της Περιφέρειας στις τουριστικές εκθέσεις.

Στον χώρο που ενοικιάζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μπορούν να φιλοξενηθούν όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν από άλλους φορείς της Περιφέρειας καθώς και επιχειρηματίες του κλάδου. Η δυνατότητα συμμετοχής είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο όπως γίνεται κάθε χρόνο, σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η ΠΙΝ.

Σε σύγκριση με άλλες  Περιφέρειες, μπορούμε να πούμε ότι  είμαστε από τις καλλίτερες, κατά γενική ομολογία, πλην του Δήμου  Ρόδου, όπου η προβολή γίνεται από την εταιρεία ΠΡΟΤΟΥΡ, η οποία έχει άλλους πόρους.

Σχετικά δε με επισήμανση που κακόβουλα ειπώθηκε για την  αύξηση φέτος του τουρισμού, ασφαλώς  θα πρέπει να την αποδώσουμε στην καλή μας τύχη και στον καλό Θεό, αφού τίποτε βέβαια δεν έκανε η Περιφέρεια και προφανώς και οι Δήμοι και  οι υπόλοιποι φορείς του κλάδου.

Σύμφωνα όμως με τα δεδομένα των τριών τελευταίων ετών η τουριστική κίνηση στην Περιφέρειά μας, αυξήθηκε και ειδικά για το έτος 2013, πήγε πολύ καλά, παρά τις δύσκολες οικονομικές  συνθήκες που επικρατούν παντού.

Η Περιφέρεια θεωρούμε πως είχε τη δική της θετική συμβολή σε αυτή την προσπάθεια και επιτυχία και για αυτό συνεχίζουμε τις προσπάθειες και είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε προτάσεις εμπεριστατωμένες που μπορούν να συνδράμουν καθοριστικά σε σταθεροποίηση αυτής της αύξησης και σε βελτίωση του τουρισμού μας ακόμα περισσότερο.

Πιστεύουμε ότι  το αποτέλεσμα μας επιβεβαιώνει κάτι το οποίο οι πολίτες αναγνωρίζουν και υποστηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου