Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

LIDL: Mια όχι και τόσο αθώα επέκταση για την τοπική μας κοινωνία...








Σας παραθέτουμε εκτενώς την συζήτηση που προηγήθηκε μέχρι την τελική  καταψήφιση του θέματος που αφορούσε την επέκταση του καταστήματος Lidl Hellas & Σια .
Να τονίσουμε ότι όπως  ρώτησε ο κος Δρακονταειδής στο θέμα δεν υπήρχε καν θετική ή αρνητική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής. Επισήμως λοιπόν δεν είχε πάρει θέση η Δημοτική Αρχή μέχρι την ώρα του Δημοτικού  συμβουλίου άρα τα όσα λέχθηκαν περι ξεκάθαρης άποψης υιοθετήθηκαν εκείνη την στιγμή σύμφωνα και    με την τοποθέτηση του Δημάρχου ο οποίος μετά την ερώτηση του  κου Δρακονταειδή είπε επί λέξη «Είχαμε την υπηρεσιακή εισήγηση και από κει και πέρα, εκτιμήσαμε αυτό το πράγμα.  Δεν είναι τίποτα… Δεν το φτιάξαμε εισήγηση…»

Η επέκταση του καταστήματος Λιντλ είναι ένα σημαντικό θέμα για την τοπική μας κοινωνία  και το αναδείξαμε  στην εφημερίδα μας από την στιγμή που διαβάσαμε τα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Η εταιρεία Lidl Hellas & Σια 22/11 υπέβαλε  αίτηση να μεταβάλλει τον εσωτερικό της χώρο και να αυξήσει  το κατάστημά της, δηλαδή μετατρέποντας αποθήκες σε κανονικό κατάστημα. Το Δημοτικό Συμβούλιο, αν δεν το βάλει θέμα και δεν απαντήσει, η συγκεκριμένη προθεσμία  παίρνει αυτοδίκαια παράταση κι εμείς το βάλαμε θέμα – κι αυτό για ορισμένους που προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο- .  Εγώ θέλω να πω το εξής…  ότι ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση,  όσο είχαμε την ευθύνη της, είχαμε μια άριστη συνεργασία και προτάσσαμε ,  όχι το στεγνό συμφέρον των επαγγελματιών της Λευκάδας, αλλά το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας και ποτέ όλα αυτά τα χρόνια , αν και είχαμε πολλές αιτήσεις και προσεγγίζοντάς της επιχειρηματικά θα μπορούσαμε να  έχουμε επεκτείνει , να δώσουμε αγορές και οτιδήποτε άλλο,  δεν προχωρήσαμε σε κάτι τέτοιο.Το δεύτερο που θέλω να πω – επειδή κάποιοι προσπαθούν να παίξουν παιχνίδια , αλλά υπάρχουν πραγματικά παιχνίδια τώρα που έρχονται Χριστούγεννα , να παίξουν – στοιχειωδώς , δεν μας ρώτησαν (ευτυχώς που είναι εδώ ο Μάκης   ο Γράψας  ή έφυγε τώρα- που, ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, προχθές ρώτησε το Γενικό  Γραμματέα τι προτίθεται η Δημοτική Αρχή να κάνει και στον οποίο απάντησε  ο κύριος Καραλόλιος ότι η Δημοτική Αρχή προτίθεται να εισηγηθεί να μην ισχύσει η επέκταση της επιχείρησης και ο κύριος Δουβίτσας , ο οποίος εκπροσωπεί και ένα παραπάνω όργανο με ερώτησε – γιατί δυστυχώς κάποιοι ήθελαν μια παραφιλολογία και του είπα κύριοι συνάδελφοι η εισήγησή μας είναι καθαρή και ξεκάθαρη , όπως όλα αυτά τα χρόνια που είχαμε την ευθύνη και ο κόσμος μας τίμησε να εκπροσωπούμε εδώ τον τόπο μας,  να μην δοθεί η επέκταση. Αυτή είναι η εισήγησή μας.

 Κ. Δρακονταειδής  : Γιατί δεν δόθηκε και η θέση της Δημοτικής Αρχής στην εισήγηση; 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Να σας απαντήσω.  Είχαμε την υπηρεσιακή εισήγηση και από κει και πέρα, εκτιμήσαμε αυτό το πράγμα.  Δεν είναι τίποτα… Δεν το φτιάξαμε εισήγηση.  Ήταν ξεκάθαρη η άποψή μας. Ούτε για θέμα ενιαίας θέσης, ούτε παραταξιακό είναι, σας λέω σαν Δήμαρχος ότι έχω αυτή την άποψη.  Αυτή είναι η υπηρεσιακή εισήγηση . Θέλω να σας πω ότι πριν  16 μήνες ο Επιθεωρητής της Lidl είχε έρθει στο  γραφείο μου και ήταν και η κυρία Σκιαδά, στον οποίο είπαμε τότε μην κάνεις αίτηση γιατί η δική μου πρόθεση είναι να μην προχωρήσουμε σε επέκταση. Μα μου είπε υπάρχει λόγος , έχει εργαζόμενους… και του είπα δεν είναι μόνο θέμα εργαζομένων, είναι κι άλλα πράγματα τα οποία συνυπάρχουν, όμως είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου, να κάνεις την αίτηση, όπως και έγινε , για τους δικούς του λόγους.

Δημήτρης Γαβρίλης : Η επέκταση συνεπάγεται και αύξηση του προσωπικού;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ : Η επέκταση της μονάδας , για να μην μπούμε τώρα στα εργασιακά,  ούτε επιθεωρητές είμαστε να κάνουμε τους ελέγχους… Δεν είμαστε αρμόδιοι. Δεν μπορούμε όμως μ’ αυτή την απειλή, ότι εγώ θα πάρω δύο επιπλέον εργαζόμενους, στα επιπλέον τετραγωνικά, θα σημαίνει και κάτι. Μου λες ποιοι είναι οι λόγοι; Σας επικαλέστηκα πως είμαστε ένας μικρός τόπος , έχουμε μια άριστη συνεργασία και σε μερικά πράγματα μπορεί και να διαφωνούμε , με τους επαγγελματίες , είμαστε και εμείς κομμάτια αυτού του τόπου που λειτουργούμε σ΄αυτήν εδώ την κοινωνία, αφουγκραζόμαστε και προσωπική μου γνώμη είναι δεν θα σώσει την Λευκάδα, ούτε θα λύσει το πρόβλημα αυτή η επιπλέον επέκταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου