Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΜΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΟΥ







ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΜΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΟΥ



        Εξαιτίας του θέματος που προέκυψε για τη διάθεση της άμμου από τις εργασίες του έργου του Διαύλου, ο βουλευτής Λευκάδας προκάλεσε σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Αβραάμ Γούναρη, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, την περασμένη Τρίτη, 11-03-2014. Κατά τη σύσκεψη έγινε επικοινωνία με τη Δ/ντρια Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πισιμίση, την προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Λευκάδος κ. Τζωρτζοπούλου και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδος κ. Βερύκιο.
        Μετά την ενδελεχή παρουσίαση και ανάπτυξη του θέματος από το βουλευτή Λευκάδας, αποφασίστηκε και δόθηκαν οδηγίες προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες ως ακολούθως:
1. Η άμμος δε θα διατεθεί προς δημοπρασία και η όποια σκέψη περί δημοπρασίας δεν υφίσταται.
2. Δόθηκε οδηγία στον αντιπεριφερειάρχη κ. Βερύκιο, να προχωρήσει σε μελέτη προσωρινής τοποθέτησης του υλικού σε έκταση που υποδείχθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία Λευκάδας, ώστε να υπάρχει διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης του υλικού, που συνεχίζει να εξάγεται.
3. Ο αντιπεριφερειάρχης ανέλαβε την υποχρέωση να προχωρήσει στη σύνταξη έκθεσης, (μίνι μελέτης), στην οποία θα περιγράφονται οι ανάγκες των παραλιών της Λευκάδας για εργασίες προσάμμωσης, δεδομένου ότι η άμμος προέρχεται από τις παραλίες της Λευκάδας.
4.  Σε σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που πρόκειται να έλθει στην ολομέλεια σύντομα, προστέθηκε το εξής άρθρο: «Επιτρέπεται η προσάμμωση αιγιαλών για την αποκατάσταση της πρότερης κατάστασής τους και την εξυπηρέτηση των λουομένων, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και χωρίς την καταβολή ανταλλάγματος. Σχετικώς υποβάλλεται αίτηση του ενδιαφερομένου, συνοδευόμενη με τεχνικό φάκελο, στον οποίο περιγράφονται η διαδικασία και τα προς χρήση υλικά».
5. Σε νέα συνάντηση του βουλευτή με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, σήμερα, 13-03-2014, υπήρξε πληροφόρηση για την εξέλιξη του ζητήματος και των ενεργειών των εμπλεκομένων υπηρεσιών.


Με εκτίμηση


Θοδωρής Σολδάτος
Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  
………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου