Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Λευκαδίτικη άμμος-Ενημέρωση απο τους Ανεξάρτητους Έλληνες Λευκάδας







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα  23-3-2014




  Το ΤΑΟΛ μετετράπηκε σε Σαχάρα, οι δυτικές αμμουδιές της Λευκάδας και ειδικά αυτές της Γύρας , του Αη Γιάννη και στα Πευκούλια και των δυτικών ακτών συρρικνώθηκαν σε βαθμό ανυπαρξίας. Στον Αη Γιάννη θα φύγει ο δρόμος και η άμμος που ανήκει  στις παραλίες αυτές, δεν λέει να επανατοποθετηθεί στη θέση του, όπως τακτικά γινόταν προ 20ετίας περίπου.
  Οι αρχές του τόπου μας και ειδικά οι μνημονιακές αδιαφόρησαν επικίνδυνα και απλά φώναζαν για να φωνάζουν, παραγνωρίζοντας ότι αυτές οι αμμουδιές είναι ότι έχει απομείνει σ αυτόν τον τόπο για να μπορέσει να επιβιώσει.
Το ερώτημα είναι θα γλιτώσει η Λευκαδίτικη άμμος τον πλειστηριασμό η θα …ταξιδέψει γι’ άλλα …λιμάνια, στερώντας τη Λευκάδα από το φυσικό της πλούτο.
  Οι αρμόδιοι ν’ αναλάβουν την ευθύνη τους και οι πολίτες αυτού του τόπου την δική τους, για να μη κλαίνε εκ των υστέρων.
   Ξέρουν καλά οι Λευκαδίτες ποιοι επί 3 τουλάχιστον χρόνια  είναι αυτοί, που στήριξαν τα μνημόνια  και ξεπουλάνε δημόσια περιουσία, τη δική σου ΠΕΡΙΟΥΣΊΑ δηλαδή, φίλε Λευκαδίτη, για ένα κομμάτι ψωμί. Σε περίπτωση που φύγει η άμμος από την Λευκάδα θα έχουμε χάσει και το ψωμί.
   Αν χαθεί η άμμος οι αρμόδιοι θα φέρουν απόλυτη την ευθύνη και η οποία θα τους αποδοθεί αρμοδίως.
   Η  άμμος μπορεί ν ανήκει τυπικά στο δημόσιο, όμως ο ηθικός κοινός νους καταλαβαίνει ότι αυτή πρέπει να επιστραφεί και μάλιστα χωρίς ίχνος χρηματικής καταβολής από το Δήμο, εντελώς δωρεάν , εκεί που ανήκει: Στις παραλίες της Λευκάδας.
   Επί πλέον πρέπει να δρομολογηθούν έργα που θα συγκρατούν την άμμο στη θέση της αλλά και να μελετηθούν δράσεις που άμεσα και πριν να δημιουργείται πρόβλημα να επαναφέρεται στη θέση της όση διαφεύγει.
    Αντί να επιδιώκουν κάποιοι, να μπουν διόδια στην είσοδο της Λευκάδας καλό είναι να στρέφουν αλλού την …δημιουργική τους σκέψη.


Ούτε μια κόκκος άμμου, αλλού από εκεί που ανήκει.


Σ. Ε
Ανεξαρτήτων Ελλήνων Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου