Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επανακατάρτισης Ανέργων







Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επανακατάρτισης Ανέργων


Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι θα προβεί στην  Υλοποίηση προγραμμάτων συμβουλευτικής και κατάρτισης με σκοπό την αντιμετώπιση των απολυμένων-ανέργων στους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας-Διακίνησης και Συντήρησης Αυτοκινήτων και Κατασκευών Δομικών Υλικών  με ίδια μέσα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων». Η υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων στο Νομό Λευκάδας  πραγματοποιείται κατόπιν συνεργασίας της ΕΕΔΕ με το Επιμελητήριο Λευκάδας.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δύο Δράσεις:

Δράση 1: Συμβουλευτική - Επαγγελματικός ΠροσανατολισμόςΟ σκοπός της Δράσης 1 είναι  ο επαγγελματικός προσανατολισμός μέσω συμβουλευτικής  των ανέργων-απολυμένων από τους κλάδους του Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας-Διακίνησης και Συντήρησης Αυτοκινήτων και Κατασκευών Δομικών Υλικών με στόχο τον έγκαιρο απολογισμό των προσόντων τους και τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους σε νέες ειδικότητες αυτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υψηλή ανεργία που πλήττει τους 3 αυτούς κλάδους.

Δράση 2: Παρακολούθηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Η Δράση 2 θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τη Δράση 1, μετά τον προσδιορισμό των εκπαιδευτικών ελλείψεων κάθε απολυμένου-ανέργου, ώστε να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν προγράμματα κατάρτισης ή και επανακατάρτισης, με στόχο την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και τεχνικών, για να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η ευελιξία-κινητικότητά τους καθώς η πρόσβαση τους στην αγορά εργασίας.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων κατάρτισης διάρκειας 280 ωρών είναι επιδοτούμενη με €5 (μικτό) ανά ώρα κατάρτισης (280ώρες Χ 5€ = 1400 € μικτά).
Το Επιμελητήριο Λευκάδας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι ο υποψήφιος να είναι απολυμένος-άνεργος από επιχείρηση που ανήκει σε έναν από τους παρακάτω κλάδους:
- Λιανικό Εμπόριο,
- Εμπορία, Διακίνηση και Συντήρηση Αυτοκινήτων
- Κατασκευές Δομικών Υλικών

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Ένταξης στο Πρόγραμμα
1. Αίτηση
2. Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
3. Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας
4. Κατάσταση Ενσήμων από το 2008 έως σήμερα
5. Πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα
6. Πρόσφατη φωτογραφία


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Λευκάδας (Γολέμη 5-7 Λευκάδα, τηλέφωνο 2645022384, ebelef@otenet.gr – αρμόδια υπάλληλος Δήμητρα Κρητικού).

ΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου