Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ-ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ







    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ-ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (109/2014)



     Είμαστε υπέρ της υποθαλάσσιας  σύνδεσης-ζεύξης της Λευκάδας στη θέση που έχει αποφασισθεί από προηγούμενο Ν.Σ. και προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό. Όπως επίσης με την κατασκευή προβλήτας κρουαζιερόπλοιου στη θέση «Καρνάγιο».
        Η υποθαλάσσια ζεύξη είναι ένα από τα σημαντικά έργα για την ανάπτυξη της Λευκάδας. Το έργο πρέπει να χρηματοδοτηθεί από δημόσιους πόρους και Ευρωπαϊκά κονδύλια και όχι με σύμβαση παραχώρησης στην βάση της ανταποδοτικότητας.
        Να διαχωριστεί το έργο της υποθαλάσσιας από την κατασκευή νέας ΜΑΡΙΝΑΣ μέγα-γιώτ από ιδιώτες, γιατί δεν μπορεί να συσχετισθεί κατ΄ουδένα τρόπο με τον αποκλειστικά κοινωφελή χαρακτήρα όπως στην εισήγηση σαφώς περιγράφεται.
Να μην επιβληθούν διόδια για την υποθαλάσσια ζεύξη γιατί θα έχει τεράστιες συνέπειες στην οικονομία της Λευκάδας και στην λειτουργία της γειτονικής περιοχής της Αιτ/νίας.
    Η απόφαση αυτή έλαβε 20 ψήφους υπέρ 14 από την πλειοψηφία (παράταξη Δημάρχου κ. Κ. Αραβανή ) και 6 από την μειοψηφία (παρατάξεις κ. Κ. Δρακονταειδή και κ. Κ.Ροντογιάννη)




ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου