Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Λευκαδα, μαγαζι γωνία

Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ
ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;


  του ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, υποψηφίου Δημοτικού συμβούλου,
 του ενωτικού ψηφοδελτίου ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ (Κ. Δρακονταειδής)
  Συντονιστή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Λευκάδας

  Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές πλησιάζουν, είναι μόλις λίγες μέρες μακριά μας. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε, θα χαράξουν την ζωή μας για τα επόμενα 20 χρόνια. Μπαίνει λοιπόν άμεσα το ερώτημα, ποιόν Δήμο και ποια πόλη θέλουμε! Ποιόν Δήμαρχο και ποιο Δημοτικό Συμβούλιο και το κυριότερο ποια ΛΕΥΚΑΔΑ θέλουμε.
 Θέλουμε λοιπόν μια δημοτική αρχή, που θα φέρει ανάπτυξη στο τόπο μας, με την διακυβέρνηση των τοπικών δυνάμεων και δυνατοτήτων. Ένα Δήμαρχο και μία Δημοτική αρχή που θα κάνει τη Λευκάδα ,εκτός από γεωγραφικό κέντρο, που ήδη είναι στην περιφέρεια μας περιλαμβανομένης της  απέναντι ευρύτερης ηπειρωτικής χώρας, οικονομικό κέντρο μέσα από τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα την μετατρέψει σε ομφαλό της περιοχής μας, από τη Κέρκυρα ως τη Κεφαλληνία και από την Ήπειρο και Μακεδονία σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Η Λευκάδα έχει την καλύτερη φυσική θέση για ένα τέτοιο εγχείρημα, που θα βοηθήσει το τόπο μας σ όλους τους τομείς της οικονομίας.
  Εμείς θα το παλέψουμε κι έχουμε το παρθένο παρελθόν , χωρίς δεσμεύσεις κι εξαρτήσεις για να το πετύχουμε, σε όφελος του κόσμου μας κι όχι κάποιων μεγαλοσυμφερόντων, που απλά θ’ αφήσουν και κάποιο κοκαλάκι για τους ταλαίπωρους ιθαγενείς!
Μας τάζουν κάποιοι λαγούς με πετραχήλια, εκστομίζοντας εκτός από διαστρέβλωση των λεγομένων μας, τεράστιες κουβέντες κενές περιεχομένου, πουλάνε ικανότητα, λες κι οι άλλοι δεν έχουν εγκέφαλο, πουλάνε παρελθόν για το οποίο θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπούν, αν όχι να ντρέπονται.
 Κρύβουν ότι θα είναι απλοί διαχειριστές των μνημονιακών πολιτικών για την αυτοδιοίκηση, είτε γιατί στηρίζουν τα μνημόνια (0.66 εκ € από 2.4 θα πάρουμε φέτος από τη ΣΑΤΑ λόγω των μνημονίων) είτε γιατί τα ψήφισαν.
Χρειαζόμαστε ένα Δήμαρχο κι ένα Δημοτικό Συμβούλιο, μαχητές δυνάμενους να συγκρουστούν , με τις μνημονιακές πολιτικές-τροχοπέδες, που και στη Λευκάδα θα συρρικνώσουν τους μικρούς και μικρομεσαίους, αφού οι νεοολιγαρχες θ' αποδίδουν λιγότερα χρήματα στους Δήμους, ενώ  θ’ αυξάνονται οι φορολογίες των δημοτών  με την συναίνεση αν όχι και την ενεργό συμμετοχή των προθύμων τους.
   Χρειαζόμαστε ένα Δ.Σ που να αντιπαλέψει την ιδιωτικοποίηση του νερού του τόπου μας , που θα σημάνει ως και 400% αύξηση της τιμής του όπως στη Πορτογαλία. Αυτό σημαίνει , ότι το θείο αυτό δώρο, το δώρο της φύσης, το δικαιωματικό μας αγαθό, το νερό , θα τρέχει σαν χρυσάφι απο τις βρύσες μας , το οποίο θα καταλήγει σε καμιά Γαλλική εταιρεία.
  Θέλουμε ένα Δήμο που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας και το επίπεδο ζωής μας , που βάναυσα τσακίστηκε τα τελευταία  χρόνια, από τις πολιτικές της λιτότητας για τους πολλούς. (κοινωνική πολιτική του Δήμου).
Θέλουμε να έρχεστε , αγαπητοί Λευκαδίτες, στο Δημαρχείο και να μη ξεπουλάτε την αξιοπρέπειά σας για να λυθούν ακόμα κι απλά καθημερινά προβλήματα, ξεπληρώνοντας με τη ψήφο σας στις επόμενες εκλογές κι όχι μόνο. Ο Δήμαρχος είναι υπηρέτης κι όχι άρχων.
  Με τον συνδυασμό μας τα προβλήματα θα λύνονται από τις υπηρεσίες , που θ αλλάξουν τρόπο σκέψης και λειτουργίας και δεν θα χρειάζεται να στεκεστε σε ουρές παρακλητικής αναμονής έξω από τα γραφεία του Δημάρχου, όπου το αυτονόητο μεταφράζεται σε δήθεν αδύνατο , για να το λύσει ο καλός άρχοντας. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ.
  Επί τέλους μετά απο 30-40 χρόνια ίδιων και ίδιων πρακτικών (ελάχιστες εξαιρέσεις) και την απλή εναλλαγή όμοιων προσώπων, μετά από τις εμμονές κάποιων να είναι μόνιμα καθισμένοι στις καρέκλες του Δήμου μας, απαιτούμε έναν άλλο Δήμαρχο κι έναν άλλο  Δήμο, μία άλλη Δημοτική Διακυβέρνηση κι όχι απλή Διαχείριση, που θα οδηγεί τον παραγόμενο πλούτο του τόπου μας, πίσω σε σας, πλούτο που παράγεται από  τον απλό μικρομεσαίο επιχειρηματία, την ίδια τη δημοτική αρχή, τον ικανό απλό υπάλληλο. Πλούτο που δεν θα φεύγει από την υποθαλάσσια ζεύξη με διόδια άνευ επιστροφής, πλούτο που θα δημιουργηθεί με τον απαραίτητο σεβασμό στον πολιτισμό και το περιβάλλον.
Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ.
Της αξίζει καλύτερη μοίρα. Η Λευκάδα είχε δυσανάλογα μικρή ανάπτυξη, σχετικά με τα χρήματα που έπεσαν σ’ αυτήν, αρχής γινομένης προ 30ετίας περίπου.
Μ' έργα που έμειναν μισά και σήμερα πρέπει να τα ξανακάνουμε ή να τα ξεκινήσουμε, όπως η ύδρευση, οι βιολογικοί, το δημοτικό θέατρο, ο εγκάρσιος οδικός άξονας, η εκμετάλλευση των ακτών μας,  η αξιοποίηση των ιχθυοτροφείων μας και πολλά πολλά άλλα.
 Η μεταφορά του οικονομικού ,μεταφορικού, (αέρας , στεριά και θάλασσα) και τουριστικού κέντρου της περιφέρειας μας , στη Λευκάδα σε συνεργασία με τους γύρω Δήμους, ακόμα και μέσα από την μετατροπή του αεροδρομίου του Ακτίου σε ΔΙΕΘΝΕΣ, με εξάμηνη τουλάχιστον αρχικά λειτουργία, θα δώσει τεράστια ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή , μέρος της οποίας αλλά και κέντρο της μπορεί να γίνει η Λευκάδα.
 Θα θέλξουμε έτσι νέους τύπους τουρισμού, του λεγόμενου θεματικού τουρισμού. Αλλά θα ελκύσουμε  και άλλων υπηκοοτήτων τουρίστες, που τώρα δεν ακουμπούν καν το πόδι τους στην Δυτική Ελλάδα, όπως οι Βορειοευρωπαίοι, οι Ρώσοι, οι Ισπανοί , οι Αμερικάνοι.
 Έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας , και οι ταλαιπωρημένες από την κρίση επιχειρήσεις του νησιού μας θα ορθοποδήσουν. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να τα βάλουμε με ήδη διαμορφωμένα συμφέροντα , που τα θέλουν όλα δικά τους.
   Θέλουμε όμως και την δική σας αμέριστη συμμετοχή, κι όχι μιαν απλή σας, ανάθεση καθηκόντων, γιατί μόνο η συνδρομή σας θα ανατρέψει καταστάσεις αλλά και θα σταθεροποιήσει ότι κατακτήσουμε.
   Εμείς έχουμε την θέληση, έχουμε τις δυνατότητες, δεν  αρνιόμαστε την ύπαρξη τους και στους άλλους συνδυασμούς, δεν είμαστε αλλάζοντες, δεν έχουμε αποθαρρυντικό παρελθόν, δεν ψηφίσαμε μνημόνια που είναι οι χειροπέδες για τους απλούς Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά χρυσοφόρα ταγάρια για τους μεγαλοεργολάβους πάσης φύσης.
 Είμαστε το ελπιδοφόρο μέλλον και ζητάμε να μας δώσετε το δικαίωμα στην προσπάθεια ανάταξης της Λευκάδας μας.
ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ,
Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΣ,
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ -ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου