Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

H προσφορά της Equal Society στη δράση «Let’s do it»

H προσφορά της Equal Society στη δράση «Let’s do it»
Κάθε δράση που συνδυαστικά έχει σαν γνώμονα την  προστασία του περιβάλλοντος και  την ανάδειξη των  «κρυμμένων» ομορφιών του τόπου μας είναι άξια αν μη τι άλλο προβολής και παράδειγμα προς μίμηση.
Σε μια τέτοια προσπάθεια συμμετείχε ενεργά και ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society. Οι εθελοντές του οργανισμού (ανάμεσά τους και σπουδαστές από την φοιτητική οργάνωση  ΙΕΕΕ) έδωσαν ηχηρό παρόν στην  καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης « let’s do it»  την Κυριακή 6 Απριλίου, αναλαμβάνοντας την καθαριότητα πλατειών της πόλης της Λευκάδας.
Το ραντεβού δόθηκε στον Πόντε όπου οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν χρησιμοποιώντας τα ποδήλατά τους, ως οικολογικό μέσο μεταφοράς. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει,  σεβασμός στη ζωή. Περνώντας πάνω στα δίκυκλα μέσα από σοκάκια , μεγάλες και μικρές πλατείες,  οι εθελοντές  κατάφεραν  να μαζέψουν τα σκουπίδια που βρίσκονταν σε αυτές και να αναδείξουν την όψη τους. Πρώτοι σταθμοί οι πλατείες Ελευθερωτών του κόσμου, Ηρώων, Σικελιανού και Φοίνικα που βρίσκονται πολύ κοντά στην είσοδο της πόλης. Η διαδρομή συνεχίστηκε στις πλατείες Μαρκά, Ζαμπελίου και Μητροπόλεως. Δεν ήταν πολλοί που γνώριζαν όλες τις πλατείες με το όνομά τους αλλά ήταν όλοι οι εθελοντές που με θέρμη φρόντισαν να «αδειάσουν» τους χώρους από τους ρυπαρούς επισκέπτες.
Τελευταίες στάσεις, η πλατεία Δωρόθεου στην οδό λόρδου Βύρωνα, η πλατεία Γεράσιμου Γρηγόρη κοντά στο δημοτικό γήπεδο, μια παιδική χαρά στην καρδιά της Νεάπολης καθώς και η πλατεία Παύλου Μελά. Μετά την υλοποίηση της δράσης, οι εθελοντές της Equal Society, συνέχισαν τη διαδρομή τους με τα ποδήλατα ώστε να βοηθήσουν στην αντίστοιχη περιβαλλοντική δραστηριότητα του Δήμου Λευκάδας που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της λιμνοθάλασσας.
Στον επίλογο αυτή της «περιβαλλοντολογικής» διαδρομής,  ο Αντιδήμαρχος εθελοντισμού κύριος Ευτύχιος Ζουριδάκης και η υπεύθυνη της εθελοντικής ομάδας του Δήμου κυρία Ανθούλα Σταματέλου ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν την ομάδα της Equal Society για την συμβολή της στην προσπάθεια και το έντονο οικολογικό ενδιαφέρον.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου