Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Οδηγίες στους υπεύθυνους των πεζών και αρμάτων της παρέλασης της Λευκάδας

«Φ Α Ρ Ο Μ Α Ν Η Τ Α 2015»

Οδηγίες στους υπεύθυνους των πεζών και αρμάτων
 της παρέλασης της Κυριακής 22/2/2015


ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:  16:00
ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: Λεωφόρος Λευκάδας- Νυδριού
(Σούπερ Μάρκετ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ έως Πλατεία Αγ. Μηνά).
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ: 17:00 ΑΚΡΙΒΩΣ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ: Από πλατεία Αγίου Μηνά μέχρι πλατεία παραλίας, μέσω της κεντρικής αγοράς.
Οι διαστάσεις των αρμάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν σε πλάτος τα 3 μέτρα και σε ύψος τα 5 μέτρα, προκειμένου να είναι εφικτή η διέλευση τους από την κεντρική αγορά.
Μουσική θα υπάρχει σε όλη την κεντρική αγορά.
Όλα τα σχήματα θα πρέπει να είναι επιμελημένα, καλόγουστα και να προσφέρουν κέφι, μπρίο και ευχαρίστηση.
Όλα τα καρναβαλικά σχήματα (πεζά και άρματα) θα ελεγχθούν από την Καρναβαλική Επιτροπή.
 ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ σχήματα, που θα προσβάλουν θρησκευτικά ή εθνικά σύμβολα ή θα προβάλλουν ρατσιστικές ιδέες και σύμβολα.
ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ άρματα, που θα είναι εντελώς ακαλαίσθητα.
ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ άρματα, που εγκυμονούν επικινδυνότητα ή ενόχληση στους θεατές. Ειδικότερα:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κατά την διάρκεια της παρέλασης η ρήψη φωτεινών δάδων, βεγγαλικών λοιπών εύφλεκτων υλικών, η χρήση καπνογόνων που δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα και κάθε άλλου υλικού που δημιουργεί όχληση ή εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού, πυρκαγιάς ή ζημιάς σε περιουσίες.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ επίσης η ρήψη στερεών ή υγρών αντικειμένων στους θεατές (π.χ σανό, αλεύρι, νερό, κλπ), καθώς και η παρέλαση και κακοποίηση ζώων.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ -τέλος- η εκπομπή μουσικής από τα άρματα κατά τη διέλευσή τους από την κεντρική αγορά, για να μη δημιουργείται παρεμβολή και επικάλυψη στη μουσική που θα εκπέμπεται από τα ηχεία της κεντρικής αγοράς.
Η Καρναβαλική Επιτροπή εφόσον διαπιστώσει έστω και την τελευταία στιγμή ότι κάποιο γκρουπ δεν τηρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις και ιδιαίτερα τις απαγορεύσεις, έχει το δικαίωμα να το αποκλείσει από την παρέλαση.
Οι υπεύθυνοι των σχημάτων (πεζών και αρμάτων) θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Πνευματικό Κέντρο μέχρι και την Τετάρτη (18/2/2015) το αργότερο.
Τα άρματα θα ελεγχθούν από την Καρναβαλική Επιτροπή την παραμονή της παρέλασης, στον τόπο που κατασκευάζονται.
Στα πεζά και άρματα που θα πάρουν έγκριση από την Καρναβαλική Επιτροπή να μετάσχουν στην παρέλαση, θα τους δοθεί αριθμός συμμετοχής από το Πνευματικό Κέντρο.
Τα σχήματα που θα μετάσχουν, θα κριθούν από την Επιτροπή Απονομής Βραβείων. Θα βραβευτούν τα 3 καλύτερα πεζά και τα 3 καλύτερα άρματα. Τα βραβεία δεν είναι χρηματικά.
Τα πεζά σχήματα, για να μετέχουν στο «διαγωνισμό πεζών», θα πρέπει να αποτελούνται από 15 τουλάχιστον άτομα.
Οι υπεύθυνοι του κάθε πεζού ή άρματος πρέπει να φροντίζουν να κρατούνται αποστάσεις μεταξύ τους, τουλάχιστον 5 μέτρα αλλά και να μην δημιουργείται μεγάλο κενό μεταξύ τους κατά την παρέλαση.
Τα άρματα θα παρελάσουν μέχρι την καφετέρια ΚΑΡΜΑ και θα αποχωρήσουν από την οδό της ανατολικής παραλίας, όπου η ταβέρνα ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.
Όσα σχήματα τερματίζουν την παρέλαση, δεν επιτρέπεται να γυρίσουν πίσω μέσα από την κεντρική αγορά, για να μην παρενοχλούνται οι υπόλοιποι που παρελαύνουν.
Η Απονομή της Καρναβαλικής Ράβδου και των Αναμνηστικών θα γίνει στο χώρο τερματισμού (παραλία) ή -εάν ο καιρός δεν το επιτρέψει- στην κεντρική πλατεία.
Παρακαλούμε θερμά να τηρηθούν οι παραπάνω οδηγίες προς όφελος όλων των συμμετεχόντων αλλά και των θεατών, για να ακολουθήσουν άνετα και να χειροκροτήσουν την έμπνευση του καθενός.
Επίσης παρακαλούμε θερμά, το κάθε άρμα να έχει 3 άτομα υπεύθυνα για την κατεύθυνση του οχήματος του προς αποφυγήν ατυχημάτων.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου