Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΚΚΕ Λευκάδας-Καταγγελία κατά τοπικής ιστοσελίδας



Καταγγελία κατά τοπικής ιστοσελίδας


Η ιστοσελίδα meganisinews την οποία διαχειρίζεται γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναπαρήγαγε αμάσητη την προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ και του Ριζοσπάστη την οποία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορα blogs και σύμφωνα με αυτή ο Ριζοσπάστης είχε δήθεν δημοσιεύσει πριν από λίγες μέρες διαφήμιση της coca cola και μάλιστα ενώ είναι σε εξέλιξη απεργία των εργαζομένων στην coca cola.

Η συγκεκριμένη προβοκάτσια είχε πρωταγωνιστές  εκπροσώπους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την εφημερίδα ΑΥΓΗ του ΣΥΡΙΖΑ και διάφορες "ανεξάρτητες" ιστοσελίδες μαζί και το meganisinews (η οποία, μάλιστα, αναφέρει ως πηγή της μια ιστοσελίδα με τη διεύθυνση tribune.gr και βάζει και το βίντεο που η Ραχήλ Μακρή αναλαμβάνει να κάνει το "παπαγαλάκι" σε τηλεοπτικό πάνελ).
Η συγκεκριμένη διαφήμιση της coca cola είχε δημοσιευτεί στο Ριζοσπάστη στις 27 Μαΐου του 2012, 17 μήνες πριν ξεκινήσει η απεργία των εργαζομένων στην coca cola. Η Ραχήλ Μακρή βέβαια στην ομιλία της σε μια έξαρση ειλικρίνειας αναφέρει ότι το είδε …...«προχθές»!

Για τη στάση των διάφορων ΜΜΕ και των άλλων πολιτικών δυνάμεων παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση των εργαζομένων και καλά θα κάνουν οι τοπικοί επίδοξοι "αυριανιστές", συνεχιστές του Θ. Πάγκαλου, να ελέγχουν τις αναρτήσεις τους και τις πηγές τις οποίες χρησιμοποιούν:

•    Με δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Νιβορλής αναπληρωτής γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών σημειώνει: «Είναι απαράδεκτη η προβοκάτσια που στήθηκε σε βάρος του "Ριζοσπάστη", εφημερίδας του ΚΚΕ. Κάποιοι εμφάνισαν μια διαφήμιση της 3Ε που δημοσιεύτηκε 17 μήνες πριν την έναρξη της απεργίας μας σαν σημερινή. Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνουν. Σ' όλη την διάρκεια της απεργίας μας ο "Ριζοσπάστης" στήριξε αποφασιστικά τον αγώνα μας, έχουμε πάνω από 250 δημοσιεύματά του στο αρχείο μας. Τέτοιες προβοκάτσιες δεν μπορούν να μαυρίσουν το ρόλο του "Ριζοσπάστη" στην στήριξη των εργατικών αγώνων και του δικού μας αγώνα».
•    «Τέτοιου είδους τακτικές και συκοφαντίες θα πέσουν στο κενό», τόνισε στον "902.gr" ο Γιάννης Φραγκίδης, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΕΠ.
•    Με ανακοίνωσή της επίσης που μοιράστηκε στα μέσα ενημέρωσης η ΠΟΕΕΠ υπό τον τίτλο «Για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης» σημειώνει: «Στην απόλυτη σιωπή που προσπάθησε να επιβάλλει η Coca Cola στον ημερήσιο Τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα των απεργών συναδέλφων μας στην πολυεθνική εταιρεία, η εφημερίδα "Ριζοσπάστης", όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ), ήταν μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που φιλοξενούσε ειδήσεις και ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας ενάντια στην πολιτική της Coca Cola. Το Σωματείο των απεργών της Coca Cola Θεσσαλονίκης είναι μέλος της ΠΟΕΕΠ, η οποία είναι συνιδρυτική δύναμη του ΠΑΜΕ. Είναι γελοίο να συνδέεται το ΠΑΜΕ με εξαρτήσεις από την εργοδοσία. Για εμάς είναι προφανές ότι τώρα, σε μια φάση κλιμάκωσης του αγώνα των συναδέλφων μας, επιχειρείται από "γνωστά κέντρα" η διάσπαση του ταξικού εργατικού κινήματος για να αποφευχθεί η σημαντική στήριξη του ΠΑΜΕ στον αγώνα των απεργών της Coca Cola. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα εργατικά σωματεία να συνεχίσουν να εκφράζουν δυναμικά την αλληλεγγύη τους προς τους ηρωικά αγωνιζόμενους απεργούς συναδέλφους μας και να εντείνουν το μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola για να ακυρωθούν οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο».


Είναι ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπέρασμα για το ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός τους. Να βγάλουν συμπεράσματα μέσα από τη στάση των άλλων κομμάτων απέναντι στο ΚΚΕ και από τις αντικομμουνιστικές προβοκάτσιες.

Να κατανοήσουν, ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται ριζοσπάστες, αριστεροί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το συρφετό που έχει μαζέψει επιβεβαιώνει το γεγονός ότι έχει μεταλλαχτεί σε κόμμα της αστικής διαχείρισης και ότι την όποια διαπραγμάτευση κάνει τελικός αποδέκτης και ωφελημένος θα είναι το μεγάλο κεφάλαιο και όχι ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου