Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Πρόσκληση -κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων για το Νοσοκομείο

ΚΑΛΕΣΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΔΗΜΟΣΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
     Καλούμε σε ανοιχτή πλατιά σύσκεψη  σωματεία, συλλόγους, φορείς, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους , επαγγελματίες του τουρισμού, λαϊκά στρώματα  το ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ 7:00 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
     Συνάδελφοι - Συναδέλφοισσες, εργαζόμενοι ,άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες.
     Δεν πάει άλλο! Να οργανώσουμε τώρα τον αγώνα μας ενάντια στη διάλυση των Δημόσιων μονάδων  υγείας του νησιού μας και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας στα ζητήματα της υγείας.
     Η κατάσταση που επικρατεί στις Δημόσιες μονάδες υγείας του νησιού μας είναι τραγική. Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ουσιαστικά δεν υφίστανται. Το Κ.Υ. Βασιλικής και τα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Ι) με τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού για τη κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου υποβαθμίζονται και οδηγούνται σε κλείσιμο.
     Στο Νοσοκομείο μετά την υποβάθμιση και  συρρίκνωση των περισσοτέρων κλινικών και τμημάτων και το κλείσιμο της ορθοπεδικής κλινικής, μία ακόμη κλινική, η παθολογική  κινδυνεύει με αναστολή λειτουργία της μετά της 15 Μαρτίου λόγω αποχώρησης των 4 ειδικευομένων γιατρών.   Η άμεση αντιμετώπιση –  «μπάλωμα» που δρομολογήθηκε για τον τρέχων μήνα είναι η μετακίνηση 4 αγροτικών ιατρών από τα  Π.Ι και το Κ.Υ και ενός Γενικού Ιατρού που έτσι και αλλιώς μετακινείται εδώ και αρκετό διάστημα στο Νοσοκομείο.
    ΤΟ ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΑΛΩΘΟΥΝ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. 
     Το χαράτσι των 5 ευρώ είναι εδώ, παρά τη διαβεβαίωση για την άμεση κατάργησή του από την κυβέρνηση. Καθημερινά ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα Νοσοκομεία ακόμη και για τα πιο απλά νοσήματα ή καταφεύγουν σε εξωτερικούς γιατρούς με δυσβάσταχτο κόστος για τους ίδιους.
     Οι συνεχείς αποχωρίσεις προσωπικού  -26 το 2014-  έχουν οδηγήσει το υπάρχων  προσωπικό στα όρια του. Ο προϋπολογισμός   έχει μειωθεί πάνω από 50% την τελευταία πενταετία. Οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, αντιδραστήρια, τρόφιμα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
     Θεωρούμε ότι η υγεία είναι δικαίωμα για όλο το λαό. Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση έχει ως στόχο το κλείσιμο δομών, τμημάτων και κλινικών και την παράδοση κερδοφόρων τμημάτων στους  επιχειρηματίες  που ως σωτήρες θα κληθούν να λύσουν τα προβλήματα της υγείας.
     Ο αντίπαλος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων παραμένει εδώ! Είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν συμφέρον από την απαξίωση και τη διάλυση της δημόσιας υγείας. Είναι η Ε.Ε. και οι στρατηγικές της, που αντιμετωπίσουν  την υγεία ως κόστος και όχι ως κοινωνική ανάγκη και ύψιστο αγαθό.
     Η νέα κυβέρνηση στο λαό υπόσχεται «λιτό βίο», ψίχουλα, ελάχιστες προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία που καταρρέουν, συνέχιση των περικοπών στην υγεία και στους μεγαλοεπιχειρηματίες, νέα προνόμια,  για να αυγατίζουν τα κέρδη τους πάνω στα ερείπια της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων και συνέχιση του πόνου και τη δυστυχίας της  συντριπτικής πλειοψηφίας  του λαού.
    Καμιά αναμονή. Δεν θα ζήσουμε με  ψίχουλα, ούτε με τις ελεημοσύνες των ΜΚΟ και των προγραμμάτων.
    Αγώνας τώρα για την ανάκτηση των απωλειών, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για  την υπεράσπιση της υγείας του λαού και του Νοσοκομείου.
    Έχουμε ευθύνη  να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να μην περάσει η λογική της αναμονής, των αυταπατών, των ψεύτικων υποσχέσεων.
    Τα σωματεία, οι σύλλογοι, τα λαϊκά στρώματα , μαζί  με τους εργαζόμενους στην υγεία  να συσπειρωθούμε, να διεκδικήσουμε ένα δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα υγείας βασισμένο στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας για όλους.
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου